“Πουλάει έργα της περιφέρειας για δικά του, αν η δικαιοσύνη λειτουργούσε γρήγορα, θα ήταν ήδη έκπτωτος”- Πυρά Ταστάνη κατά Παπανικολάου

ΕΛΛΑΔΑ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ by

Σφοδρή επίθεση κατά του απερχόμενου δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Τάσος Ταστάνης. Σε ομιλία του, στη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της παράταξης του,  «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», ο κ. Ταστάνης κατηγόρησε την απερχόμενη, σκληρά κομματική,  δημοτική αρχή, για αλαζονική άσκηση των καθηκόντων των της, αδιαφανή λειτουργία ως προς τα οικονομικά πράγματα του δήμου και διασυρμό της πόλης – μια και ο κ. Παπανικολάου ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για εξαιρετικά σοβαρά αδικήματα.

«Αποκορύφωμα της σκανδαλώδους λειτουργίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταστάνης « αποτελούν υποθέσεις εκατό και πλέον «δήθεν αποφάσεων» του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γλυφάδας. Οι εν λόγω παράνομες αποφάσεις ύστερα από έγγραφες καταγγελίες τόσο από  εμένα  ως επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης, και δημοτικού συμβούλου  όσο και άλλων δημοτικών συμβούλων, διερευνώνται αρκετούς μήνες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και τις Εισαγγελικές Αρχές. Ήδη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε παράνομες πρόσφατες (Δεκέμβρης του 2018) αποφάσεις με τις οποίες η Δημοτική αρχή προσπάθησε να συγκαλύψει εκ των υστέρων τις παράνομες «δήθεν αποφάσεις» που έλαβαν οι εν λόγω επιτροπές του Δήμου».

Απευθυνόμενος σε μια πυκνή συγκέντρωση  και παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Ταστάνης σημείωσε πως ο κ. Παπανικολάου «κλέβει» έργα της περιφέρειας Αττικής και της κυβέρνησης που έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή της Ρένας Δούρου και κορυφαίων υπουργών και τα περιφέρει στους πολίτες ως δήθεν δικά του. Την ίδια ώρα ο κ.  Παπανικολάου, από κομματικό και αντιπολιτευτικό μένος πέταξε στα σκουπίδια μια σειρά ευκαιριών που η κυβέρνηση άνοιξε για το δήμο Γλυφάδας . Οκ. Ταστάνης ανέφερε χαρακτηριστικά :

             Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Φιλόδημος Ι & ΙΙ). Μόλις στις 22/04/2019 η κυβέρνηση επιχορηγεί από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” το Δήμο ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με 453.400,00 Ευρώ για:

  • Την τοπική ανάπτυξη και την προστασία περιβάλλοντος με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση των σχετικών μελετών και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.
  • Τις κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση των σχετικών μελετών.

Ο απερχόμενος “Ευρωπαίος” Δήμαρχος κ. Παπανικολάου δεν έχει πει τίποτε σχετικό.

  • Στην Γλυφάδα πχ. διατέθηκαν επιπλέον χρήματα για την εξόφληση δικαστικών αποφάσεων.
  • Υπήρξε κατά 30% αύξηση των πόρων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Οι διαμαρτυρίες όλων των εκπαιδευτικών και των γονιών στα σχολεία τόσο για την αδιαφάνεια στη διαχείριση και την άνιση κατανομή των πιστώσεων όσο και τις τεράστιες ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες.
  • Το πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δημιουργία νέων αιθουσών για παιδικούς σταθμούς με 50.000 για 1 αίθουσα και 75.000 για 2 αίθουσες ανά δήμο. Ο Δήμαρχός μας παρά τις πολύ μεγάλες ελλείψεις θέσεων σε παιδικούς σταθμούς αδιαφόρησε παντελώς.
  • Η Κυβέρνηση θεσμοθέτησε το ενιαίο 14χρονο σχολείο που σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά από 4 και 5 ετών να φοιτήσουν σε δημόσια νηπιαγωγεία. Ο Δήμος μας περιλαμβάνεται δυστυχώς στη μειοψηφία των ΟΤΑ που αδιαφόρησαν – κυρίως για αντιπολιτευτικούς λόγους – για το μέτρο και δεν προχώρησαν στις κατάλληλες ενέργειες για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Μια σημαντική κίνηση που θα αναβάθμιζε αφ’ ενός το επίπεδο της παρεχόμενης προσχολικής αγωγής και θα ελευθέρωνε θέσεις σε παιδικούς σταθμούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης θέσεων για τη φοίτηση όλων των παιδιών που επιθυμούν να εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς.
  • Επανέφερε στην υπηρεσία όλους τους απολυμένους εκπαιδευτικούς των Επαγγελματικών Λυκείων, των σχολικών φυλάκων, και του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας που είχαν απολυθεί σε μια νύκτα από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με αρμόδιο υπουργό το σημερινό αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα ο Δήμαρχος πανηγυρίζει για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας… με ενέργειές του!!!
  • Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2016 ανακοινώνει ότι με απόφαση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) παραχωρεί στους Δήμους Γλυφάδας, Αλίμου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης παραχωρεί για χρήση το παραλιακό μέτωπο που εκτείνεται από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα, ικανοποιώντας τα πολύχρονα  αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και τους αγώνες τους.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου όντας απολύτως απών – αν όχι αντίπαλος – από αυτούς τους αγώνες των πολιτών για την απόδοση των παραλιών στους Δήμους, σήμερα (σύμφωνα με την πολυσέλιδη έκδοση που διένειμε σε κάθε σπίτι της Γλυφάδας) προσπαθεί να προσεταιρισθεί αυτή την παραχώρηση και ισχυρίζεται ότι «αυτός αγωνίστηκε» και έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

Ο κ. Ταστάνης σημείωσε μάλιστα πως «Αν η Δικαιοσύνη, οι Ελεγκτικές Αρχές και αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λειτουργούσαν πιο γρήγορα, πιθανότατα θα είχαμε ήδη έκπτωση του απερχόμενου Δημάρχου από το αξίωμά του».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*