«Προεκλογικό» άρωμα στις γαλάζιες περιοδείες πριν τη ΔΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Έντονο προεκλογικό άρωμα αποπνέει η εξόρμηση που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, η οποία θα κορυφωθεί με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που στενοί συνεργάτες του προέδρου ετοιμάζουν την ατζέντα του για το Βελλίδειο Ίδρυμα, όπου θα παρουσιάσει το πλάνο του για την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκαμψη της οικονομίας δίχως όπως τονίζουν «ευχολόγια» και «παροχολογία», η εντολή προς βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να «οργώσουν» όλη τη βόρεια Ελλάδα, διαδίδοντας το μήνυμα της ΝΔ.

Ήδη ένα πρώτο δείγμα γραφής έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν από τη Νεμέα δεσμεύθηκε για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου στο κρασί, το οποίο έχει αποδώσει ελάχιστα αλλά αποτελεί «ταφόπλακα» των οινοπαραγωγών, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους αναμένεται να ανακοινωθούν από το βήμα της ΔΕΘ αλλά κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό από το Μοσχάτο.

Με τον τρόπο αυτό στο γαλάζιο επιτελείο, όπου επιμένουν πως το φθινόπωρο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για πολιτικές εξελίξεις, θέλουν να βρίσκονται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα και να επαναπροσεγγίσουν την εκλογική δεξαμενή της ελληνικής επαρχίας. Έτσι, η εβδομάδα αυτή περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκέψεων με στόχο να στείλει το μήνυμα ότι στηρίζει την κοινωνία, την παραγωγική Ελλάδα, τον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα ωστόσο οι γαλάζιες πρωτοβουλίες έρχονται και ως «απάντηση» στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στις επαφές με τους παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, με το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη να ετοιμάζει την αντεπίθεσή του από τη βάση.

Το βάρος της οργάνωσης έχει αναλάβει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης. Βουλευτές, Γραμματείες και τοπικά στελέχη θα «οργώσουν» με περιοδείες την επικράτεια και θα λάβουν μέρος σε συναντήσεις και εκδηλώσεις, σε πολλές μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*