Πριν 103 χρόνια απελευθερώθηκε η Δράμα από τους Βούλγαρους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Στη Δράμα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τον εορτασμό της 103ης επετείου της απελευθέρωσης της ηρωικής πόλης της Δράμας, την 1η Ιουλίου 1913, από τον βουλγαρικό ζυγό.

«Εορτάζουμε σήμερα, με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα, την 103η επέτειο της απελευθέρωσης της ηρωικής πόλης της Δράμας, την 1η Ιουλίου 1913, από τον βουλγαρικό ζυγό» είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Η απελευθέρωση της Δράμας σηματοδοτεί μιάν από τις κορυφαίες στιγμές των Βαλκανικών Πολέμων, οι οποίοι σημάδεψαν ανεξίτηλα την μετέπειτα ένδοξη πορεία του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Έθνους γενικότερα».

«Η απελευθέρωση της Δράμας» συνεχίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «αλλά και οι όλοι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους από την μια πλευρά τεκμηρίωσαν οριστικώς και αμαχήτως την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δίνοντάς μας έτσι, στο διηνεκές, τα επιχειρήματα που γελοιοποιούν, κυριολεκτικώς, την χονδροειδή και αδίστακτη σκοπιανή προπαγάνδα. Και, από την άλλη πλευρά –ιδίως δε με βάση την τραγική εμπειρία του Εθνικού Διχασμού που επακολούθησε- μας διδάσκουν ότι τα Εθνικά μας Δίκαια και το Εθνικό μας Μέλλον οφείλουμε να τα υπερασπισθούμε, κυρίως σ’ αυτούς τους εξαιρετικά κρίσιμους καιρούς, με γνήσια ανιδιοτέλεια και με αρραγή ενότητα».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*