Ποτάμι για Χουλιαράκη: Κυβερνητικές πιρουέτες στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Για «συνηθισμένες πιρουέτες» της κυβέρνησης, μετά την επιστολή της Κομισιόν υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ, κάνει λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη στην Βουλή, ότι «έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat».

«Ας το πει και στα στελέχη του “καθεστώτος” που τόσες μέρες -και τόσα χρόνια- καθύβριζαν όποιον τολμούσε να υπερασπιστεί την… πραγματικότητα. Ας τους ενημερώσει ότι τα συνωμοσιολογικά σενάρια και οι ψεκασμένες θεωρίες έλαβαν τέλος. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να βρουν σύντομα μια νέα θεωρία και καινούργιους δράκους», επισημαίνει το Ποτάμι.

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Χουλιαράκης αναφέρθηκε και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, για την οποία σημείωσε, ότι μετά τη συμφωνία του περσινού καλοκαιριού υπάρχουν οι εγγυήσεις και προστατεύεται η ανεξαρτησία της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*