Ποτάμι: Επτά λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να πανηγυρίζει η κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Επτά λόγους δίνει το Ποτάμι για τους οποίους δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει η κυβέρνηση μετά το τέλος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που διήρκεσε 66 ώρες. Σύμφωνα με το κόμμα η κυβέρνηση οικοδόμησε πάνω σε παράλογη διαδικασία. «Στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η τηλεοπτική λοταρία της κυβέρνησης απέδωσε τελικά 246 εκατομμύρια (για άδειες δεκαετίας συνολικού διαφημιστικού τζίρου – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης – άνω των 2 δισ. ευρώ).

Αν η κυβέρνηση είχε “μελετήσει” την πρόταση του Κινήματός μας για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό αδειών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ:

Η συνταγματική τάξη δεν θα είχε παραβιαστεί
Το δημόσιο θα είχε εισπράξει συνολικά περισσότερα λεφτά
Ο ανταγωνισμός θα ήταν μεγαλύτερος
Ο πλουραλισμός θα ήταν μεγαλύτερος
Οι εργαζόμενοι θα ήταν περισσότεροι
Η δυνατότητα ελέγχου της ενημέρωσης από την εκάστοτε κυβέρνηση θα ήταν μικρότερη
Θα είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία επιχειρήσεις που εξαρτώνται άμεσα από κρατικό χρήμα (εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου)

Η κυβέρνηση όμως επέμεινε στην αρχική της λάθος εκτίμηση – ότι το φάσμα χωράει μόνο 4 άδειες! – και πάνω σε αυτό οικοδόμησε μια παράλογη διαδικασία. Απαντώντας στους ισχυρισμούς των κυβερνητικών ότι “μετά από 27 χρόνια ανομίας επιβάλαμε κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες” τους απαντάμε: “Στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας”».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*