Πετρόπουλος: Ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ δεν υφίσταται πια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Να διαψεύσει επιψείρησε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος ότι θα χαθεί μία επικουρική σύνταξη τον χρόνο λόγω της αλλαγής του συστήματος πληρωμής.

«Κοινή λογική χρειάζεται» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός στη Βουλή. «Σήμερα ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ δεν υφίσταται πια», είπε.

«Έπαθαν ένα μεγάλο σοκ οι συνταξιούχοι. Ποια είναι η σκοπιμότητα του διαχωρισμού» ρώτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

«Είναι παράδοξο να ακολουθείτε τη συνταγή του «Ελεύθερου Τύπου», που ισχυρίζεται ότι η μεταφορά κατά δύο μέρες της πληρωμής των επικουρικών λόγω αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος σημαίνει ότι θα χαθεί μία επικουρική σύνταξη τον χρόνο. Κοινή λογική χρειάζεται» απάντησε ο Τ. Πετρόπουλος.

«Δεν μπορεί να λέτε ψέματα. Λέγατε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και σήμερα οι συνταξιούχοι βλέπουν ότι λείπουν χρήματα. Και τώρα λέτε ψέματα ότι θα αναπληρωθούν οι συντάξεις» ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, ο Χρ. Κατσώτης είπε ότι, αν ένα ζευγάρι έχει εισόδημα 5.508 έκαστος, χάνει το ΕΚΑΣ, αφού υπερβαίνει το όριο των 11.000 ευρώ.

«Σήμερα ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ δεν υφίσταται πια» επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι το ΕΚΑΣ θεσπίσθηκε το 1996 για να καλύψει τη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο μέσο εισόδημα, που ήταν 5.208 ευρώ και τη μέση σύνταξη, που ήταν 3.900 ευρώ. Σήμερα, πρόσθεσε, το μέσο κατώτατο εισόδημα είναι 7.680 και η μέση κατώτατη σύνταξη 7.667 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*