«Παράθυρο» για περισσότερες από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στο μέλλον

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Ανοιχτό αφήνουν κυβερνητικά στελέχη το ενδεχόμενο να δοθούν περισσότερες από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, παρά τις διαβεβαιώσεις του Νίκου Παππά, ο οποίος εμφανίζεται πεπεισμένος για την ορθότητα των επιλογών του στο τηλεοπτικό πεδίο και ικανοποιημένος από τις εξελίξεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, εμφανίστηκε ωστόσο ανοιχτός σε ενδεχόμενη αύξησή τους στο μέλλον.

«Θα υπάρχουν και κεντρικά και περιφερειακά κανάλια. Και αν κριθεί ότι χρειάζονται περισσότερα, εδώ είμαστε, θα το δούμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να λέμε τέσσερα κανάλια. Θα δούμε, η ζωή θα το επιβεβαιώσει ή θα το διαψεύσει. Όμως, κάποτε έπρεπε να γίνει αυτό. Και αυτή η κυβέρνηση τολμάει να ανοίξει το θέμα, με όλο το σύστημα απέναντί της», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής στον ΣΚΑΪ.

«Η διαφημιστική “πίτα”, αυτή τη στιγμή, είναι 200 εκατομμύρια ευρώ. Οι εκτιμήσεις λένε ότι για να λειτουργήσει ένα κανάλι σωστά, θέλει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, τα 4 κανάλια θα μοιραστούν τα 200 εκατομμύρια. Φανταστείτε να τα μοιραστούν επτά κανάλια τι θα γίνει, πώς είναι οι εργασιακές σχέσεις, πώς λειτουργούν τα “μαύρα”, η ανασφάλεια, αυτό είναι καθεστώς μαρτυρικό. Ούτε θα λέμε ότι έχουμε κανάλια, θα παίρνουμε δανεικά κι αγύριστα, “θαλασσοδάνεια” που θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός για να εκδηλώνουμε τον πόνο μας για τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η άποψή μου, θα κριθεί»., συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «βοθροκάναλα της διαπλοκής», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγχει την ενημέρωση. «Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός. Όποιος πληρώσει περισσότερα θα πάρει την άδεια και με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, εργασιακά, κλπ.. Θέλει κάποιος να κάνει κριτική στην κυβέρνηση; Εμείς λέμε «βεβαίως», αλλά θα πληρώσει (για την άδεια)» είπε σε ομιλία του σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη.

Αλλά και την περασμένη εβδομάδα, ανώτατες κυβερνητικές πηγές, σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Κίνα για τη χορήγηση περισσότερων τηλεοπτικών αδειών, υποστήριζαν ότι η λύση των τεσσάρων αδειών έχει προκύψει από τη διαφημιστική πίτα.

«Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε», διευκρίνιζαν, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*