Παρασκευόπουλος: Δεν θα υπάρξει ακυβερνησία με την απλή αναλογική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα επιτρέπει να εκφραστούν καλύτερα οι συσχετισμοί των κοινωνικών δυνάμεων, εκτιμά ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά. Παραδέχεται ότι είναι ορατή η πιθανότητα να υπάρξουν δυσκολίες στο σχηματισμό κυβέρνησης, εκφράζει ωστόσο την πεποίθηση ότι δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε φαινόμενα ακυβερνησίας.

«Η εμπειρία σε χώρες που έχουν απλή αναλογική έχει δείξει ότι μπορούμε να έχουμε κυβερνητική σταθερότητα και με αυτό τον τρόπο» συμπληρώνει.

Σχετικά με την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, όπως στη δίκη μελών της Χρυσής Αυγής, ο αρμόδιος υπουργός εξηγεί ότι η χώρα δεν ήταν έτοιμη να υποδεχτεί από πλευράς υποδομής τόσο μεγάλες δίκες. «Μία δίκη με τόσο μεγάλο αριθμό μαρτύρων και τόσο μεγάλο αριθμό δικηγόρων πολιτικής αγωγής-υπερασπιστών δεν μπορεί να διεξαχθεί γρήγορα» προσθέτει, ενώ εκτιμά ότι η διαθεσιμότητα της δεύτερης αίθουσας που εξοπλίστηκε πρόσφατα, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία.

Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο η δεύτερη φάση της αξιολόγησης να επηρεαστεί αρνητικά από το Brexit, ενώ αντίθετα εκφράζει βεβαιότητα ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ «θα οδηγήσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε αποφυγή κάποιων ακαμψιών και στάσεων οι οποίες θα απέκλειαν την πολιτική αποτελεσματικότητα, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*