Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν στην Ε.Ε. ερώτηση για το προσφυγικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών από τις υπόλοιπες χώρες μέλη προς την Ελλάδα κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών και της αρμόδιας εκπροσώπου της Κομισιόν ότι θα ξεκινήσει από το Δεκέμβριο ξανά η διαδικασία.

Με την ερώτηση οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Επιτροπή να λάβει υπόψη το τεράστιο βάρος που επωμίζεται η χώρα μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος και να προχωρήσει:

 στην άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μετεγκατάστασης προσφύγων
 στην άμεση στελέχωση των ελληνικών υπηρεσιών ασύλου και
  στην άμεση επικαιροποίηση της Συνθήκης του Δουβλίνου ώστε να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα

Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε:

«Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί, με ιδιαίτερη ανησυχία, τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχετικά με την εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου και της επιστροφής δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει πράξει με το παραπάνω το καθήκον της και έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει άμεσα το μέγεθος του κινδύνου και να θέσει πρώτος το θέμα ψηλά στις προτεραιότητές του. Τον καλούμε  να κινητοποιήσει άμεσα το σύνολο της ελληνικής διπλωματίας και να καταστήσει σαφές σε όλους ότι τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας τείνουν να ξεπεραστούν.

Η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε να καταστήσει αυτή τη θέση σαφή σε συμμάχους και εταίρους».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*