Ο Ζουράρις καλεί σε αντίσταση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Για την πίεση που έχει ασκηθεί στο λαό και την ανάγκη να υπάρξει αντίσταση έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις.

«Είναι αναμφισβήτητο ότι η πίεση στον κόσμο είναι καθημερινή και δεν είναι μόνον έναντι της κυβέρνησης, αλλά του όλου καθεστώτος εσωτερικής κατοχής, στην οποία έχουμε υποβληθεί από το 2010, με την είσοδο στα μνημόνια. Πρέπει σιγά – σιγά να αρχίσει σε όλα τα επίπεδα μία αντίσταση» σημείωσε ο βουλευτής, συγκρίνοντας τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες με «τις συνθήκες ατιμωτικής κατοχής», τις οποίες, όπως είπε, «καταλαβαίνουμε όσοι μικρά παιδάκια γνωρίσαμε την πρώτη κατοχή τη γερμανική, αν εξαιρέσει κανείς το στοιχείο της αιματηρής βίας».

Ο κ. Ζουράρις εκτίμησε ότι για να μην υπάρξει «έκρηξη» είναι αναγκαίο οι δανειστές «να αρχίσουν επιτέλους να εφαρμόζουν την περσινή συμφωνία του Ιουλίου του 2015, στο τμήμα που τους αναλογεί», ώστε να αρχίσουν οι χρηματοροές, το ελληνικό Δημόσιο να τακτοποιήσει τις οφειλές του προς τους ιδιώτες και να υπάρξει μία κίνηση στην αγορά.

Επισήμανε δε την ανάγκη να δρομολογηθεί «η προσπάθεια να ρυθμιστεί του θέμα του χρέους, με την έννοια ίσως της σταδιακής απομειώσεως, μέσα από την επιμήκυνση του χρόνου, ώστε να μειωθεί από τα 8 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να δίνουμε κάθε χρόνο και να πάει στα 1,5 – 2 δισ. ευρώ, που είναι περίπου το 1% του ΑΕΠ».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*