ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Πάτρα: Σε αναβρασμό η τοπική Νέα Δημοκρατία με φόντο τον Νικολόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ/ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ by

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να μην προχωρούσε στην επιλογή επίσημου υποψηφίου για τον δήμο της Πάτρας, όμως από την στιγμή που το έκανε, η “ζαριά” μάλλον δεν της βγαίνει.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κερδίζει μέχρι ώρας τη μάχη της δεξιάς στις δημοτικές εκλογές

Οι δημοτικές εκλογές δύσκολα θα βγάλουν κάτι καλό από την κάλπη για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η παρουσία του Νίκου Νικολόπουλου, στη μάχη των αρχαιρεσιών. Ο Νίκος Νικολόπουλος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη “Νέα Πάτρα”.

Ο Νίκος Παπαδημάτος και η παράταξη του “Πάτρα Ενωμένη” είχε από την αρχή τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Νικολόπουλος και Παπαδημάτος ή Παπαδημάτος και Νικολόπουλος (πάρτε το όπως θέλετε) είναι οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι της κλασικής δεξιάς, προερχόμενος ο καθένας τους, με διαφορετική φυσικά διαδρομή, από τη συντηρητική παράταξη. (Ο Σπύρος Πολίτης που προέρχεται και αυτός από την Νέα Δημοκρατία εντάσσεται στο πιο φιλελεύθερο κομμάτι της δεξιάς, ενώ έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ο συνδυασμός του είναι αυτόνομος, χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές ταμπέλες).

Από τους δύο λοιπόν, κερδίζει έως τώρα, κατά κράτος, με βάση τις εκτιμήσεις, τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις που γίνονται στα φανερά και στα κρυφά, ο Νίκος Νικολόπουλος.

Το επικοινωνιακό χάρισμα που έχει ο ανεξάρτητος βουλευτής και το μέτωπο που έχει ανοίξει κυρίως κατά του νυν δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, με καυστικές δηλώσεις και σχόλια, μάλλον έχουν παίξει τον ρόλο τους.

Από την άλλη η ήπια τακτική που ακολουθεί ο Νίκος Παπαδημάτος, πάνω σε πολλά ζητήματα, δεν τον έχει διευκολύνει έως τώρα στο να ακουστεί με τόση δυναμική η φωνή του και οι θέσεις του.

Έτσι, παρά την στήριξη που έχει από το μεγαλύτερο μέρος της ΝΟΔΕ και των στελεχών της, έχοντας καταφέρει με την βοήθεια του Ανδρέα Μαζαράκη να συσπειρώσει στο πρόσωπο του τα όργανα του κόμματος, τα ποσοστά που συγκεντρώνει προς τα έξω, με το εκλογικό σώμα και τον λαό, είναι μάλλον χαμηλά.

Ο στόχος της ΝΟΔΕ και του δημοτικού συνδυασμού, ωστόσο, δεν αλλάζει. Να περάσει ο Νίκος Παπαδημάτος στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, κάτι που βέβαια με τα σημερινά δεδομένα, φαντάζει αρκετά δύσκολο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Go to Top