Νίκος Παππάς : “”Παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο λαός θα χρειαστεί στηρίγματα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής”

MEDIA/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Νίκος Παππάς στο δελτίο #KontraNews10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

  • Πάμε σε παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο λαός θα χρειαστεί στηρίγματα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής και ένα ισχυρό κόμμα της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης που θα απαντήσει στα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας.
  • Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να συγκροτήσουν ένα μέτωπο το οποίο θα διεκδικήσει λύσεις στο πεδίο της εργασίας και της οικονομίας στον αντίποδα της λογικής Πισσαρίδη-Μητσοτάκη, στον αντίποδα της στρατηγικής για «ανοσία της αγέλης» στην οικονομία.
  • Δεν μας άκουσαν στην πρώτη φάση της πανδημίας όταν ζητούσαμε να πέσουν άμεσα χρήματα στην αγορά. Τώρα έρχεται η ώρα, κατά την οποία, με πικρό τρόπο, αποδεικνύεται ότι έκαναν λάθος. Δεν ήταν δαπανηρή η δική μας πρόταση. Δαπανηρή αποδεικνύεται η μεθοδευμένη αδράνεια της κυβέρνησης.
  • Δεν φτιάχνουμε το πρόγραμμά μας σε κομματικό εργαστήρι. Συζητάμε με την κοινωνία, την οργανωμένη επιχειρηματικότητα, τα συνδικάτα και την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκροτούμε ένα πρόγραμμα το οποίο πατά στην πραγματικότητα. Σε αντίθεση με άλλα σχέδια που πατούν μόνο σε ιδεοληψίες.
  • Οι τράπεζες έχουν πάρει 37 δισ. ευρώ από στοχευμένα προγράμματα της ΕΚΤ για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και από αυτά έχουν διοχετεύσει στην αγορά μόνο τα 4 δισ. ευρώ και αυτά κυρίως στους μεγάλους πελάτες τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*