ΝΔ: Ο Φίλης επαναφέρει ολικά τους «αιώνιους φοιτητές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Πυρά κατά του Νίκου Φίλη εξαπολύει ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, τονίζοντας πως με τις ρυθμίσεις του νόμου για την ελληνόγλωσση και διαπολιτισμική εκπαίδευση, που ψηφίστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας «θυσιάζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο βωμό των κομματικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων».

Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, «επαναφέρει ολικά τους λεγόμενους “αιώνιους φοιτητές”, κηρύττοντας το δόγμα “μια φορά φοιτητής, για πάντα φοιτητής”. Έτσι, όποιος εγγράφεται σε πανεπιστήμιο διατηρεί πλέον τη φοιτητική ιδιότητα μέχρι το θάνατό του.

Επιχειρεί την άλωση του ακαδημαϊκού προσωπικού τους. Έτσι, δίνει τη δυνατότητα σε ειδικές κατηγορίες του προσωπικού τους να καταλάβουν θέσεις διδασκόντων. Χωρίς προκήρυξη των σχετικών θέσεων. Χωρίς ανοιχτές και αντικειμενικές διαδικασίες. Όταν μόλις πριν από λίγους μήνες άνοιξε διάπλατα τις πόρτες των πανεπιστημίων για μετατάξεις εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Και όλα αυτά, συνεχίζει, «με εκπρόθεσμες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής και “μαϊμού” νομοτεχνικές βελτιώσεις, σε μια προσπάθεια να καταπνίξει τον κοινοβουλευτικό διάλογο.

Ο κ. Φίλης αποδεικνύεται ολέθριος για τα πανεπιστήμια. Η ζημιά που προκαλούν οι πράξεις του είναι ανυπολόγιστη».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*