Μεϊμαράκης “ΣΚΙΖΕΙ” τον Μπορέλ: Μην δίνετε άφεση αμαρτιών στην Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Επίθεση του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη στον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ για τη στάση που κράτησε κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία. «Εξεπλάγημεν από τις εικόνες που είδε όλος ο πλανήτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής σας στην Τουρκία. Αφού αρνήθηκε να σας συναντήσει ο Ερντογάν, ταπεινώνοντας για άλλη μια φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πρόσωπό σας, όπως είχε κάνει και στη συνέντευξή Τύπου με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς από όπου έφυγε επιδεικτικά, ακούγατε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να υβρίζει τρία κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και την ίδια την Ενωση χωρίς να έχετε την ανάλογη αντίδραση. Με τη στάση σας ήταν σαν να δίνετε άφεση αμαρτιών στην Τουρκία».

Ο κ. Μπορέλ δέχθηκε τα πυρά και της ευρωβουλευτή Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία τον επέκρινε για τη στάση του να χαμογελά, την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τού έλεγε ότι δεν αναγνωρίζει την Κύπρο. Τη στάση της Τουρκίας ανέδειξε με δηλώσεις του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου Κων/νος Φίλης, ο οποίος είπε: «Η Τουρκία θέλει μια διαπραγμάτευση η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Θα ήθελε η Ελλάδα να δεχτεί την αποστρατιωτικοποίηση, ενώ η Τουρκία μπορεί να διατηρεί το casus belli, το οποίο είναι κόντρα σε κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου».

Τσαβούσογλου Μπορέλ: Μην επιτρέψετε σε Ελλάδα και Κύπρο να πάρουν σε ομηρία τα πάντα

Χριστοδουλίδης: Ο Μπορέλ θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρος στις δηλώσεις του στην Άγκυρα

Την θέση ότι ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρος στις δηλώσεις του στην Άγκυρα, διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι εκείνο που έχει σημασία, είναι το τι λέχθηκε στην διάρκεια της κατ΄ ιδίαν συνάντησης Μπορέλ-Τσαβούσογλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ, είχε προαναγγείλει την έναρξη διαλόγου Τουρκίας-Ελλάδος για τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*