Λαφαζάνης: Κακούργημα η εκχώρηση του ΟΛΠ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Η Cosco εξευτέλισε τη Βουλή, διέσυρε την κυβέρνηση και όλα τα μνημονιακά κόμματα και μετέτρεψε τους μνημονιακούς βουλευτές σε ιμάντες ψήφισης των υποδείξεών της», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι. Χαρακτήρισε δε «κακούργημα» την μεταβίβαση του ΟΛΠ στην COSCO, καθώς όπως είπε, «η Cosco δεν πλήρωσε αλλά πληρώθηκε από το Δημόσιο για να αποκτήσει όλο το λιμάνι, αφού δεν θα καταβάλλει για τις επόμενες δεκαετίες στον δημόσιο ΟΛΠ, αλλά στον εαυτό της τα συμφωνημένα ενοίκια για τις προβλήτες 2 και 3 στο λιμάνι του Πειραιά».

Αναφερόμενος στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα μίλησε για «κατάντημα» και τόνισε ότι οι πρώην σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουν τώρα μετατρέψει σε όραμα, ιδεολογία, πολιτική και πρόγραμμα την καρέκλα». «Είναι κολλημένοι στην καρέκλα και είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να μην ξεκολλήσουν από αυτήν. Όσο και αν μοιάζει αυτό ανατριχιαστικό, είναι αλήθεια», είπε.

Ευρωζώνη και ΕΕ πρέπει να ανατραπούν

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε ότι το Brexit αντιπροσωπεύει, πέραν των άλλων, και μια «αντίδραση του βρετανικού λαού στην απολυταρχία και τον δεσποτισμό της ΕΕ», υπογράμμισε ότι «η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους λαούς» και ότι «πρέπει να ανατραπούν, προκειμένου να αποκτήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους και να συνεργαστούν ισότιμα σε ένα νέο ευρωπαϊκό τοπίο ειρήνης και σταθερότητας, χωρίς ηγεμονισμούς».

Η Ελλάδα πρέπει «να φύγει άμεσα από την ευρωζώνη σε σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ και με το νέο εθνικό της νόμισμα ως αφετηρία να εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα διεξόδου και ανασυγκρότησης», τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης και υπογράμμισε ότι η ΛΑΕ παλεύει για «να διαμορφωθεί ένα μεγάλο και αγωνιστικό λαϊκό ρεύμα υπέρ του εθνικού νομίσματος και της απεμπλοκής της χώρας από τη γερμανική “φυλακή” του ευρώ». «Αυτό το λαϊκό ρεύμα έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται και σε λίγο διάστημα θα αποκτήσει μεγάλη ορμή, πλειοψηφική ευρύτητα και δυναμική», προσέθεσε.

Όχι στο πλαφόν του 3%

Σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν μιλάει για απλή ανόθευτη αναλογική, που είναι η θέση της ΛΑΕ, αλλά για ένα σύστημα απλής αναλογικής που έχει ως αφετηριακό κατώφλι το 3%». «Με αυτό το σύστημα είμαστε αντίθετοι. Η κυβέρνηση ανακινεί τώρα θέμα εκλογικού νόμου μόνο και μόνο για να διασωθεί από την κατάρρευση της επιρροής της, αφού ο υπάρχων εκλογικός νόμος, με το μπόνους των 50 εδρών, δεν τη συμφέρει. Κανένας εκλογικός νόμος δεν έχει διασώσει, όμως, ποτέ καμία κυβέρνηση που καταρρέει», τόνισε.

Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΕ τάχθηκε «υπέρ ενός μεγάλου μετώπου με τη συνεργασία όλων, χωρίς εξαίρεση, των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, στη βάση κοινού προγράμματος που θα καθιστά δυνατή την αντιμνημονιακή πορεία της χώρας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*