Κραυγές ενόχων

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

Και παίζαν οι μικρότεροι «κλέφτες κι αστυνόμους»…  θα έλεγε ο ποιητής … Όμως αυτό το σκάνδαλο Novartis δεν σηκώνει πολλές θεωρητικές προσεγγίσεις, ούτε συγχωρεί ποιητικά μονοπάτια. Οι κλέφτες είναι κλέφτες – και φαίνονται, οι δε «αστυνόμοι» παλιά καμουφλαρισμένοι στη θολούρα της ομερτά, προτιμούσαν να συγκαλύπτουν με αποτέλεσμα να δίνουν στους ενόχους την ευκαιρία να κουνούν το δάχτυλο ως να είναι κήνσορες της ηθικής. Για όποιον «έπεσε» από τα σύννεφα από την κλήση Λοβέρδου, ως υπόπτου για το σκάνδαλο, ίσως θα έπρεπε να «αλλάξει σύννεφο». Διότι ο κύριος «δεν υπάρχει σάλιο στα ασφαλιστικά ταμεία», ακούγεται από καιρό, ότι είχε συλληφθεί κλέπτων οπώρας, στο εν λόγω σκάνδαλο.

Εκείνο που, ίσως, κάνει εντύπωση ακόμα και στους πιο μυημένους είναι το θράσος, με το οποίο περιέβαλε, την ψευδαίσθηση του ότι ο ίδιος και οι όμοιοι του, θα βρίσκονταν  αιωνίως στο απυρόβλητο… Όπως και η αφέλεια  -κατά την πιο επιεική εκδοχή – του κομματικού μηχανισμού και της ηγεσίας του ΚΙΝ. ΑΛ. που με περισσή σπουδή τον καλύπτει. Αυτή η ηγεσία, άλλωστε, ανήκει στους «αστυνόμους» του παλιού καιρού. Σήμερα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν – και  αυτό φαίνεται. Το παλαιό σύστημα βαριανασαίνει, αργοπεθαίνοντας και προσπαθεί, μην έχοντας από πουθενά αλλού να πιαστεί, προσπαθεί  να ισοσταθμίσει τη δράση πραγματικών «λήσταρχων εν ώρα καθήκοντος» με τον Παύλο Πολάκη που καπνίζει!

Κάτι άλλο που προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία, αν όχι οργή,  είναι το γεγονός ότι, το πρώην ΠΑΣΟΚ, έχει πλέον το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του ετοιμοθάνατου. Κι αντί να αυτοκαθαρθεί οικτίρει, όσους το εγκαταλείπουν επειδή τους πνίγει η μπόχα και η δυσωδία, της «προθανάτιας» κατάστασης του πρώην ΠΑΣΟΚ, ή των πτωμάτων της ηθικής και πολιτικής ακεραιότητας που «πέθαναν» εντός του, πάλαι ποτέ κραταιού, «Κινήματος» … Και φυσικά δεν μπορεί να μετέχει, στην Προοδευτική Συμμαχία, η κορυφή μιας εναπομείνασας Συμμορίας. Το ζήτημα είναι αλλού. Το σκάνδαλο novartis    δεν αφορά μόνο το ΚΙΝ. ΑΛ. Ούτε μόνο τον Ανδρέα Λοβέρδο. Αφορούν και κάποιους που αντί συγνώμης, επικαλούνται την παραγραφή αντί να αρθρώσουν , μια συγνώμη, η εκείνους που με όχημα την πατριδοκαπηλία πιστεύουν πως θα διαβούν τον καταρράκτη των ευθυνών τους …  Πλανώνται όμως… Οι άναρθρες κραυγές των ενόχων δεν μπόρεσαν ποτέ στην ιστορία, να καλύπτουν, με διάρκεια, τη σιωπή της αλήθειας. Η αλήθεια μπορεί βλέπεται να αρθρώνεται  χαμηλόφωνα γιατί ξέρει ότι θα επικρατήσει…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*