Κουράκης: Εξοργίζει δικαιολογημένα η εμπλοκή στην υπόθεση Siemens

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Την άποψη πως «εξοργίζει τελείως δικαιολογημένα τον ελληνικό λαό» η εμπλοκή που προέκυψε στην υπόθεση Siemens, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Α” αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η Siemens είναι μια γερμανική εταιρία η οποία όχι μόνο, απ” ό,τι γνωρίζουμε απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και σε πάρα πολλές άλλες χώρες έχει “λαδώσει” πολιτικούς έχει συμβάλλει στη διαφθορά του πολιτικού συστήματος και των κοινωνιών», σημείωσε ο κ. Κουράκης με αφορμή το ενδεχόμενο παραγραφής επί μέρους ποινικών αδικημάτων στην υπόθεση.

«Αυτό που έχει σημασία είναι οι δικές μας ευθύνες, οι ευθύνες της δικαιοσύνης και οι ευθύνες, αν υπάρχουν, ακόμα και σε επίπεδο κρατικό», προσέθεσε και επισήμανε ότι η εμπλοκή που προέκυψε με την επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος «εξοργίζει τελείως δικαιολογημένα τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σκάνδαλο, έκανε λόγο για χρηματισμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο, στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, αλλά και στον νυν πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στο ερώτημα αν μπορεί να αποτραπεί η παραγραφή, σχολίασε: «Νομίζω ναι, υπάρχει χρόνος φτάνει να κινηθούν κάποιες διαδικασίες, αλλά μας ενδιαφέρει εξίσου το να αποδοθούν ευθύνες για όλους αυτούς που συνέργησαν, συγκάλυψαν ή έβαλαν το χεράκι τους ώστε να τραβάει αυτή η υπόθεση με σκοπό την τελική παραγραφή».

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο είπε αυτό που ανησυχεί τα λεγόμενα «παλιά τζάκια» του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα είναι ότι με την καθιέρωση του συστήματος απλής αναλογικής θα δημιουργηθούν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί και συμμαχίες, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι κόπτονται να στηρίξουν τη ΝΔ, ενώ τέλος αναρωτήθηκε αν προσβλέπουν σε συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*