Κουίκ: Η έκδοση ευρωομολόγου είναι πλέον μια αναντίρρητη αναγκαιότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Θα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό, αν το Βερολίνο διάβαζε την απομαγνητοφώνηση των τελευταίων πέντε λεπτών της σημερινής ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Πανεπιστήμιο Πατρών» τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην Πάτρα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Όπως σημείωσε, «η έκδοση ευρωομολόγου είναι πλέον μια αναντίρρητη αναγκαιότητα και αφορά στο μέλλον της Ευρώπης» και πρόσθεσε: «Χωρίς αυτό, η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μία τεράστια κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία δεν φαντάζει μακριά. Μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή».

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Τέρενς Κουίκ είπε ότι «περνώντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση που ένιωσε, μπορεί να σταθεροποιείται και να μπαίνει στη πορεία της ανάπτυξης, αλλά συνεχίζει να αισθάνεται μια πίεση, που θα μπορούσε να βρει πιο αποτελεσματικά τη λύση της, με το ευρωομόλογο».

Επίσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε ότι «προτείνω για ακόμη μια φορά, όλοι και εδώ στην Ελλάδα και στην ευρωπαϊκή κοινότητα, να διαβάσουν και να αναλύσουν με πολλή προσοχή τα σημερινά λεγόμενα του Προέδρου της Δημοκρατίας μας, αν θέλουμε μία δυνατή και συμπαγή Ευρώπη, με τις αρχές των εμπνευστών της, που προβλέπουν και την αλληλεγγύη». Ιδρυτικές αρχές συνέχισε «που τις πιστεύουμε και τις προωθούμε οι Έλληνες με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» για να προσθέσει, ότι ««τα νεοφιλελεύθερα και τις αγκαλιές με τη τραπεζική λογική να κατευθύνει την πολιτική, τα αφήνουμε στην αντιπολίτευση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*