ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ 2020: Βίντεο 3D αποκαλύπτει τις βλάβες που προκαλεί στους πνεύμονες

MEDIA/ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΟΣΜΟΣ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

SOSΠΡΟΣΟΧΗSOSΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ο διευθυντής της θωρακοχειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Τζορτζ Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ Κιθ Μόρτμαν, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο 3D το οποίο δείχνει τις βλάβες που προκαλεί ο κορονοϊός, με την ελπίδα να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν πόσο σοβαρή είναι η πανδημία.

Στο βίντεο αποτυπώνονται οι πνεύμονες ενός άνδρα, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα ήταν τελείως ασυμπτωματικός, ενώ τώρα, όπως τονίζει ο Κιθ Μόρτμαν, οι πνεύμονες του ασθενούς δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, καθώς έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες. Ο 59χρονος ασθενής ήταν ένας υγιής άνθρωπος, που είχε μόνο υπέρταση. Έκτοτε, ο 59χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αναπνέει με τη βοήθεια αναπνευστήρα.

«Δεν πρόκειται για έναν 70χρονο ή 80χρονο ανοσοκατασταλμένο, διαβητικό ασθενή. Εκτός από υπέρταση, ο άνδρας αυτός δεν είχε άλλα προβλήματα με την υγεία του. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που κοιτούσε τη δουλειά του και ξαφνικά κόλλησε… Εάν ξανακάνουμε την εξέταση τώρα, μια εβδομάδα αργότερα, οι πιθανότητες λένε πως η μόλυνση και η φλεγμονή θα έχουν επιδεινωθεί» τονίζει ο Μόρτμαν.

Οι κίτρινες περιοχές οι οποίες φαίνονται στο βίντεο, αποτελούν περιοχές του πνεύμονα που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό αλλά και φλεγμονές. Όταν οι πνεύμονες έρχονται αντιμέτωποι με μια ιική μόλυνση, προσπαθούν να απομονώσουν τον ιό σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Όπως φαίνεται στο βίντεο, όμως, οι βλάβες δεν έχουν περιοριστεί σε ένα σημείο.

Ο ιός έχει επεκταθεί και στους δύο πνεύμονες, κάτι που δείχνει πόσο γρήγορα κινείται ο κορονοϊός –ακόμη και σε νεότερους ασθενείς. Όπως αναφέρει ο Μόρτμαν, δεν θα υπήρχε καμία κίτρινη ένδειξη για κάποιον ασθενή με υγιείς πνεύμονες.

«Δυστυχώς όταν έχουν υποστεί τόσο εκτεταμένες ζημιές, οι πνεύμονες χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ιαθούν. Για 2 έως 4% των ασθενών με Covid-19 οι βλάβες αυτές είναι μόνιμες και επέρχεται ο θάνατος» τόνισε ο ειδικός.

Ο νέος κορονοϊός είναι κυρίως αναπνευστικής φύσης. «Εισέρχεται στις βλεννώδεις μεμβράνες και στη συνέχεια πηγαίνει στους πνεύμονες».

Το τρισδιάστατο βίντεο αποδεικνύει ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή των συμπτωμάτων –δυσκολία στην αναπνοή ή βήχας- δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό ο ιός.

«Θέλω να δει το βίντεο αυτό ο κόσμος και να κατανοήσει τι μπορεί να κάνει αυτός ο ιός. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να τον αντιμετωπίζει σοβαρά».

Και, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αυτή την εξέταση, ο Μόρτμαν τονίζει:

«Πολλοί είμαστε στο σκοτάδι. Θέλουμε να κατανοήσουμε τον κορονοϊό όσο καλύτερα μπορούμε. Αυτός ήταν ο πρώτος μας ασθενής αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι τις επόμενες εβδομάδες».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Go to Top
%d bloggers like this: