ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ 2020: 28 νεκροί, 74 νέα κρούσματα – 966 συνολικά στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

SOSΠΡΟΣΟΧΗSOSΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Στους 28 ανήλθαν οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 74 νέα κρούσματα και τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 966. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη, ενώ εξ’ αυτών οι 23 ήταν άνδρες και οι πέντε γυναίκες.

Την ίδια στιγμή, 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 65 είναι αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι. Το 86% είναι άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Το ευχάριστο νέο είναι πως τέσσερις ασθενείς έχουν πλέον αποσωληνωθεί και 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Συνολικά, είπε ο κ. Τσιόδρας σε όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιωθεί 500.000 κρούσματα και 22.000 θάνατοι, ενώ 119.000 έχουν αναρρώσει. ΟΙ ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, τόνισε, με περισσότερες από 82.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά στα διαγνωστικά τεστ, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα μας έως και σήμερα έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ. “Κανένας μας δεν έχει ανοσία στον ιό, η επιστροφή στην πατρίδα δεν διασφαλίζει από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του”, είπε ο κ. Τσιόδρας. Κάποιες περιοχές στη χώρα μας υποφέρουν περισσότερο από τον ιό και τη διασπορά του, τόνισε και προειδοποίησε πως κάποιες άλλες θα ακολουθήσουν, αν δεν συνεχίσουμε την επαγρύπνηση και την εφαρμογή των μέτρων. “Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται”, είπε ο λοιμωξιολόγος αναφερόμενος σε αυτό το σημείο ότι τέσσερις ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Go to Top
%d bloggers like this: