Κατρούγκαλος: Δεν είπα ποτέ ότι δεν είσαι φτωχός με 384 ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Για διαστρέβλωση της δήλωσής του αναφορικά με την εθνική σύνταξη κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον Real FM. Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «έχει διαστρεβλωθεί μια δήλωσή μου, με κατηγορούν ότι είπα ότι όποιος πάρει τα χρήματα της εθνικής σύνταξης, 384 ευρώ, δεν θα είναι φτωχός. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, θα ήταν παραλογισμός».

«Τι είπα; Ορίσαμε την εθνική σύνταξη εκεί που ορίζει η ΕΕ το όριο της φτώχειας και ακριβώς επειδή είμαστε μία πολύ φτωχοποιημένη αυτή τη στιγμή κοινωνία, το όριο της φτώχειας, όπως το ορίζει η ΕΕ, δηλαδή στο 60% του μέσου εισοδήματος, είναι 384 ευρώ. Τι, όμως, κάναμε; Συνδέσαμε αυτές τις πολύ χαμηλές συντάξεις που αντέχει η οικονομία, με την άνοδο του ΑΕΠ», σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο ίδιος αναφέρει στην ίδια συνέντευξη ότι «από το 2009 έχουν να κλείσουν ισολογισμούς τα ασφαλιστικά Ταμεία». «Θα προχωρήσουμε, γιατί δεν έχουμε περιθώρια να μην ξεκινήσει ο ενιαίος φορέας από 1/1 με απογραφές, τι παραλαμβάνουμε τώρα. Κάτι που δεν έγινε μία επταετία δεν μπορεί να γίνει σε λίγους μήνες και προφανώς με νομοθετική ρύθμιση έχουμε διατηρήσει την ευθύνη των διοικητικών συμβουλίων των Ταμείων που δεν είχαν προχωρήσει στην αυτονόητη υποχρέωση οποιουδήποτε διοικεί έναν οργανισμό», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας.

Αναφορικά με τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, τονίζει πως δεν υπάρχει καμία κρυφή έκπληξη για τους συνταξιούχους: «Ό,τι καταγράφεται στο νόμο που ψηφίσαμε τον Μάιο πρόκειται να εφαρμοστεί κι αυτό έρχεται σε απόλυτη συνέπεια με αυτό που είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε, ότι δεν θα κάνουμε καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και οι επικουρικές θα αναπροσαρμοστούν, όχι με οριζόντιες μειώσεις αλλά για όσους συνταξιούχους το άθροισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης ξεπερνά τα 1.300 ευρώ, δηλαδή τα 1.180 καθαρά».

Σχετικά με τους εργαζόμενους των καναλιών που μένουν εκτός ψηφιακού φάσματος, ο υπουργός είπε ότι δεν μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά όλοι οι εργαζόμενοι και προανήγγειλε ένταξη των ανέργων σε επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*