ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΕΔΩ BIG BROTHER…

Lifestyle/MEDIA/ΑΠΟΨΕΙΣ/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΟΣΜΟΣ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Αν θελήσουμε να ανιχνεύσουμε την ακολουθία των γεγονότων που τάχα έκπληκτοι διαπιστώσαμε προχτές, με την απειλή για βιασμό και την χυδαία έκφραση ενάντια στη γενετήσια ελευθερία.
Με τον σεξισμό πανταχού παρόντα και πολλά διάσπαρτα περιστατικά ρατσιστικής κι ομοφοβικης κοπής.
Δυστυχώς ήταν κάτι το αναμενόμενο…
Μία προς μία η επιλογές των παικτών δείχνουν να είναι καλά μελετημένες και στοχοθετημενη ευνοϊκά προς κάθε τέτοια εξέλιξη…
Ουσιαστικά προϊδεαζε, για να μην πω ανακοίνωνε όλα όσα θα ακολουθούσαν με ακρίβεια και όσα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται!!
Με τις στοιχειώδης κοινωνικές γνώσεις κι όχι με αυτές κάποιου γνωρίζοντα αλλά ενός απλού, ενός σκεπτόμενου και κοινωνικά ενήμερου ανθρώπου μπορούσαμε άνετα να μαντέψουμε τις καταστάσεις που θα ακολουθούσαν.
Φασιστοειδη και μισογυνηδες, ομοφοβικοι και φαλοκρατες, πατριδικαπηλοι και εθνικιστές παίκτες ριαλιτυ διατυμπανιζαν από την πρώτη στιγμή που συμμετείχαν στο “παιχνίδι” τον τοξικό ανδρισμό τους και καταδεικνυαν γιατί θρέφουν αυτήν την υπερηφάνεια για τα γεννητικά τους όργανα… είναι δυστυχώς τα μόνα υπεύθυνα και για την σκέψη τους…
Ούτε καν η επιλογή των αποσπασμάτων που προβάλλονται είναι τυχαία αφού συχνά πυκνά μας γυρίζουν σε μια ανέξοδη και στείρα “εθνική υπερηφάνεια”.
Γίνεται φανερή μέσω της άστοχης επιλογής για κάποια κυρία που προτιμούσε να μην γεννηθεί, αν δεν γεννιόταν Ελληνίδα… Όχι ότι ξέρει και πολλά για την πατρίδα της αλλά κρίνει ότι πρέπει να το διατυμπανιζει… Και οι ιαχές “ζήτω η Ελλάς” στα πλαίσια ενός τηλεπαιχνιδιου οδεύουν στη κατασκευή ενός αγνώστου εχθρού και γενικά ενός κακού καιρού…
Του κακού μας του καιρού ..!!
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι ο στρεβλος , κακοφορμισμενος και αλλαλαζων εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων!!!
Και δυστυχώς αριθμεί πολλά μέλη από την πλέον αστοιχειωτη κι αγράμματη, απνευματιστη και δισειδαιμονη, φοβικά θρησκοληπτη, συντηρητική νεολαία μας…
Κι εδώ οφείλω μια εξήγηση :
Προσωπικά δεν θεωρώ μορφωμένο τον άνθρωπο που έχει εκπαιδευτεί και καταρτιστεί σε κάποια μικρά κομμάτια επαγγελματικής γνώσης… Ίσα ίσα για να διεκπεραιωσει τον ρόλο ενός άλλου αναλώσιμου υπαλλήλου!
Αλλά εκείνον που ξέρει να φέρεται, έχει γνώση της κοινωνίας και νιώθει καλά κι όχι ελλειματικα με τον εαυτό του, το σώμα του και το πνεύμα του!
Άλλωστε ως προς την εκδήλωση αυτής της μορφής τοξικής σεξουαλικότητας έχουμε πληροφορηθεί από τον Sigmund Freud πως δομικό χαρακτηριστικό κάθε τέτοιας προσωπικότητας και του κάθε παρεκλινοντα και σεξουαλικού εγκληματία δεν είναι παρά το έντονο μίσος που νιώθει για τις γυναίκες.
Κι ότι αυτό το μίσος γεννήθηκε στην πλειονότητα των περιπτώσεων για τους σεξουαλικούς εγκληματίες μέσα σε οικογένειες στα πλαίσια των οποίων η στάση της μητέρας ενθάρρυνε και τροφοδοτουσε την εν γένει περιφρόνηση προς τις γυναίκες.
Από τους σεξουαλικούς εγκληματίες οι ίδιες τους οι μητέρες περιγράφονται σαν σκληρές και ιδιαιτέρως κακοποιητικές αλλά και σαν γυναίκες «αμφιβόλου ηθικής».
Η εγκατάσταση μίσους από το παιδί προς την μητέρα επεκτείνεται σαν μπούσουλας πάνω στον οποίο θα στηρίξει όλες τις μετέπειτα σχέσεις του με το γυναικείο φύλο.
Προσπαθεί να τιμωρήσει την κακοποιητική μητέρα και να πάρει εκδίκηση για τη συμπεριφορά της.
Αποδίδει έτσι σε όλες τις γυναίκες απεχθή χαρακτηριστικά και γιαυτό συνηδητοποιει ότι πρέπει να τιμωρηθούν.

Την ίδια στιγμή, η κοινωνία με την συνήγορια των ΜΜΕ ενσωματώνει χαρακτηριστικά στη συνείδηση του απλού και ανυποψίαστου, απαιδευτου πολίτη που μετατρέπουν την εγκληματική σεξουαλικότητα από κακούργημα σε πταίσμα. Και την ελευθερία του θύματος σε μέγιστη πρόκληση.
Κατ’ επέκταση, διαμορφώνεται και διαχέεται μια κουλτούρα βιασμού κατά την οποία δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος απενοχοποίησης του εγκληματικου γεγονότος, του βιασμού, και την απόδοση ευθυνών στο θύμα.
Μια κουλτούρα που δυναμώνει τα ήδη διαμορφωμένα πατριαρχία, ομοφοβικα και σεξιστικά χαρακτηριστικά.
Γιαυτόν, τον σεξουαλικό εγκληματία, δεν υπάρχει θέμα σεξουαλικής διάθεσης ή στέρησης….Δεν ψάχνει αυτό!!
Επιθυμεί να λάβει το κύρος και το γόητρο που του λείπουν μέσα από την κακοποίηση και να εκδικηθεί…
Μέσα στη σεξουαλικά φιλελεύθερη κοινωνία που ζούμε δεν μπορεί να εξηγήσει και να ανεχθει την απόρριψη που θα πάρει από μια γυναίκα!
Και δεν το αντέχει έπειτα από την απορριπτική στάση της μητέρας του και τον ευνουχισμό που του έχει διαπράξει.
Επαναβιώνει το τραυματικο αυτό γεγονός με την μητέρα του σε κάθε νέα του σχέση και θέλει κάθε νέα φορά να αλλάξει τους όρους αυτής της απόρριψης και να κερδίσει.
Ασκεί βία για να τιμωρήσει όλες τις γυναίκες.
Δεν εγκληματεί σεξουαλικά για να πάρει ερωτική απόλαυση αλλά μόνο για να δείξει ότι είναι ισχυρος!
Είναι σημαντικό να το τονίσουμε ότι δεν υπάρχει ένα μόνο πρότυπο σεξουαλικού εγκληματία.
Μια μεγάλη πλειοψηφία αυτών των εγκληματιών πράξεων διεξάγονται από άτομα με προσωπικότητα μέσα στο “κανονικό” που έχουν φίλους, οικογένεια και εργασία.
Στην πραγματικότητα, πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι με σχέσεις γάμου και οι οποίοι συνήθως διατηρούν αυτές τις σχέσεις τους με συμβατικό, τυπικό τρόπο.

Δεν πρόκειται για ψυχικά ασθενείς!

Αν και οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, όπως είναι ο βιασμός, αποτελούν μία ομάδα με ετερόκλητα χαρακτηριστικά όσον αφορά την επιθετική συμπεριφορά τους, η δομή όμως της προσωπικότητάς τους όπως και το υπόβαθρο παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία.
Διαπροσωπικοί παράγοντες, όπως χαοτικές σχέσεις με γονείς, αμελής φροντίδα, απώλεια λόγω θανάτου ή διαζυγίου και σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση, χαρακτηρίζουν τις πρώιμες παιδικές εμπειρίες πολλών σεξουαλικών εγκληματιών

Η επαισχυντη παρουσίαση τέτοιων περιστατικών από τα ΜΜΕ με προφανώς επιλεκτικες προβολές και με όρους θεάματος είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ούτε ανώμαλοι ούτε τρελοί εν τελει.
Είναι καθημερινοί άντρες, που επιβάλλουν όλες αυτές τις κυριαρχικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές στις γυναίκες που θα τους αρνηθούν και φτάνουν μέχρι τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες.
Ο επιστημονικός λόγος ο οποίος καλείται να πάρει θέση εδώ δεν είναι απαλλαγμένος από τις κυριαρχικές νόρμες και συνηθέστερη ιατρικοποιει αυτές τις περιπτώσεις και δεν λαμβάνει υπόψιν του τα κοινωνικά θέματα, υπηρετώντας το εκάστοτε εξουσιαστικό σύστημα.
Αρκεί η τελευταία επιστημονική εξήγηση του Θάνου Ασκητή, που είπε ότι ο σίριαλ κίλλερ σκότωνε τις Φιλιππινέζες επειδή είναι εν γένει υποτακτικές.
Είναι άκρως λανθασμένη πεποίθηση πως οι άντρες όχι μόνο έχουν ανεξέλεγκτες ορμές τις οποίες δεν μπορούν να συγκρατησουν και να τιθασευσουν.
Ένα κλίμα απενοχοποιησης της εγκληματικής δημιουργείται κάθε φορά που κάποιος γελάει με ένα τέτοιο «αστείο» και ο μελλοντικός σεξουαλικος εγκληματίας λαμβάνει το μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι κατακριτέο κι εγκληματικό πάρα είναι αποδεκτό.

Επίσης η επίκληση της ελληνικότητας είναι μια φαρισαικη και αίολη αναγωγή γιατί αυτή νοείται πάντα σαν ετεροφυλόφιλη και χριστιανική.
Τα συμφέροντα όσων δεν ακολουθούν αυτά τα μοτίβα ζωής υπεραπλουστευτικα κι ετσιθελικά καταλογιζονται σαν εχθρικά για τιυς “Έλληνες”, τα οποία οι ίδιοι εκπροσωπούν με ανάθεση και κατά αποκλειστικοτητα. Δίχως βέβαια να τους το ζητήσει κανείς…

Αυτές λοιπόν οι συγκεκριμένες επιλογές παικτών με πονηριά και δόλο προσπάθησαν να θολώσουν την καταρχήν αληθινή εικόνα μπερδεύοντας την μόρφωση με μια εκπαιδευτική κατάρτιση, την υποτιθέμενη λεβεντιά με την πρόθεση για βιασμό και την εξιλέωση της δημοκρατικής εκλογιμοτητας ενός ανθρώπου με την έκφραση φασιστικου και φυλετικου μίσους..
Κι αποδεικνύεται όχι μόνο ατυχής και ανέντιμη αλλά και κυρίαρχα επικίνδυνη για τους επιφανειακά κι αποσπασματικα γνωρίζοντες!
Όταν αγαπάς κάτι που τυχαία είσαι και μισείς κάτι που τυχαία δεν είσαι απλά θα υπάρχεις σαν ένα ατύχημα της ιστορίας και σαν μια θλιβερή περσονα. υποκουλτούρας!
Σε μια κοινωνία με συνεχώς επιδεινουμενο έλλειμμα πολιτισμού, αισθητικής και παιδείας, η οποία δυστυχώς δεν διαμορφώνεται με τους συμβατούς τρόπους στο σχολείο,μεσω των ανθρώπων των γραμμάτων, μέσω των τεχνών, των πνευματικών ανθρώπων, παρά μέσα από τον διαστρεβλωτικο φακό των πανίσχυρων στην δημιουργία και αποτυπωση προτύπων ΜΜΕ, με κυρίαρχη την τηλεόραση.
Με δεδομένη την αποσαθρωση και σηψη της οικογένειας και των αξιών της γίνεται ακόμη πιο εύκολα γεγονός αυτή η εκφυλιστική διαδικασία.
Ειδικά στην εύπλαστη ηλικία που όλα μεγαλοποιουνται, που η εικόνα του εαυτού ανιχνεύεται και το σώμα αναζητά τις δικές του απαντήσεις, η διαμόρφωση από την μεριά της νέας γενιάς εκείνων των ισχυρών και ικανοποιητικων, αξιοβιωτων, υγιών και ηθικών, των ενδυκνυομενων προς μίμηση προτύπων είναι καταλυτική.
Η παρουσία παραστάσεων με περιεχόμενο, μεστες αξιών και κινήτρων που θα ωθησουν και την ορθή κατεύθυνση των σκέψεων και θα επηρεάσουν προσωπικότητες και επαγγελματικες επιλογές.
Οι υπηρεσίες των ΜΜΕ και τα αναδυκνουμενα από αυτά πρότυπα που συναντούν την ανάγκη των νέων συμμετοχής σε ομάδα, αυτή του “ανήκειν” αλλά και την ικανοποίηση για δόμηση ισχυρής προσωπικότητας μέσα σε ένα καιρό δύσκολης επιβίωσης και δίχως κανένα απολύτως όραμα κοινωνικου γίγνεσθαι, χαρακτηρίζεται όχι απλά ακατάλληλη αλλά πολύ συχνά κι επικίνδυνη.
Η εσωστρεφής πορεία, η κλεισμένη προς τα μέσα Ελλάδα, η απόδοση ευθυνών στο πιο αδύναμο, στον διαφορετικό, στον μη προκατασκευασμενο άνθρωπο, σε αυτή τη δεδομένη στροφή αυτή της ιστορίας, είναι ένα δηλητήριο ενάντια στην κοινωνική πρόοδο και την προσωπική εξέλιξη. Ανάχωμα στη ύπαρξη υγιών νοοτροπιων και ανεκτικών ανθρώπων με αλληλεγγύη κι αλληλοκατανοηση. Που θα συνδράμει στη δημιουργία ανθεκτικών προσωπικότητων του κάθε δημιουργούμενου, επωαζομενου πολίτη και μελλοντικού ενήλικα!

Απαξιωμένα σχολεία, ημιμαθείς δάσκαλοι, με δημοσιουπαλληλικη νοοτροπία έχουν παραχωρήσει την θέση και το λειτουργημα τους σε περιστασιακες και αμφιβόλου ηθικής κατάρτισης τηλεπερσονες, αναλώσιμες και κενές υγιών χαρακτηριστικών!!
Ποιός ο λόγος να παρατηρώ την ζωή κάποιου όταν η δική μου έχει αφάνταστα περισσότερο ενδιαφέρον και βρίσκεται στην άνοδο της ζωηραδας, της δημιουργικότητας της και της ακμής της???
Δεν θα ήμουν ακριβής σε κάθε μου έκφραση γιαυτό που νιώθω για αυτές τις νοοτροπίες που δυστυχώς ακόμη υφίστανται και σε αυτή την δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα!
Παρολες τις συμφορές και τις εκατόμβες νεκρών ειδικά στην Ελλάδα από τέτοιες ιδεοληψίες και φασιζουσες νοοτροπίες.
Γιαυτό και παραδίδω στην σκέψη σας τις αιτιάσεις του εμπνευσμένου δασκάλου Β. Ραφαηλιδη για τον φασισμό και τις εκφάνσεις του:

ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ..!
Ο φασίστας είναι μια μούμια που της φύγαν όλοι οι χυμοί της ζωής, είναι ένας νεκροζώντανος ένας ζόμπι που πρέπει να ταφεί το ταχύτερο.
Καταρχήν για λόγους δημόσιας υγείας.
Ο φασίστας είναι το άγος και το όνειδος της ράτσας των ανθρώπων, ένα άγος κι ένα όνειδος που ξαπλώνεται σ’ ολόκληρο το ταξικό φάσμα αλλά που εγκαθίσταται με εντελώς ιδιαίτερη προτίμηση στο κέντρο του, δηλαδή στην περιοχή που καλύπτεται από τον ποικιλότροπο ερμαφροδιτισμό των μικρομεσαίων, απ’ όπου εκπορεύονται ακτινωτά όλες οι συμφορές του κόσμου τούτου.
Ο Αρτούρο Λαμπριόλα βάζει τα πράγματα στην ακριβή τους θέση όταν λέει:
Στην αρχή ο φασισμός δεν ήταν ούτε αστικός ούτε συντηρητικός.
Έγινε τέτοιος κάτω από την πίεση των περιστάσεων”.
Ωστόσο επιμένουμε στο “κάτω από την πίεση των περιστάσεων”, στην περίοδο δηλαδή που ο φασισμός συγκροτείται σε κόμμα και καταλαμβάνει την εξουσία,
και ξεχνούμε ή κάνουμε πως ξεχνούμε τι ήταν στο ξεκίνημά του, και κυρίως τι συνεχίζει να είναι τώρα που περιέπεσε σε παρακμή σαν μαζικό κίνημα και που έγινε υπόθεση μιας χούφτας ηλιθίων και ανώμαλων νοσταλγών.
Ε, λοιπόν, στην αρχή του ο φασισμός ήταν αυτό που συνεχίζει να είναι και σήμερα:
Υπόθεση μιας χούφτας ανώμαλων και ηλιθίων, που αποτέλεσαν το προζύμι που έκανε να φουσκώσει η ανθρώπινη βλακεία και κακοήθεια σ’ όλο το φριχτό της μεγαλείο.
Η φασιστική φύτρα ήταν και είναι πάντα το αποτέλεσμα της αμάθειας, της ψυχανωμαλίας, του φόβου, της στέρησης (σ’ όλες τις μορφές της και καταρχήν της σεξουαλικής), της μικρόνοιας, της κακοήθειας, της έλλειψης ειλικρίνειας.
Ο φασισμός είναι η συνισταμένη όλων των κακών ποιοτήτων του ανθρώπου.
Και επειδή η συνισταμένη, σαν γεωμετρική έννοια, ενέχει ήδη μέσα της και την έννοια του κέντρου, είναι πολύ φυσικό ο φασισμός, σαν κοινωνικό πια γεγονός, (και όχι μόνο ψυχολογικό) να εμφανίζεται καταρχήν και κατά κύριο λόγο στη μικρομεσαία περιοχή του κοινωνικοπολιτικού φάσματος.
Οι μικρομεσαίοι λοιπόν πρέπει να μπαίνουν σε μόνιμη καραντίνα.
Διότι είναι η διαρκώς πυορροούσα εστία πολλών και ποικίλων κοινωνικών μολύνσεων, η καταστροφικότερη από τις οποίες είναι ο φασισμός.”
Πηγή: Φυσάει αδιαφορία, κοινωνικοπολιτικά θέματα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*