Κατεδαφίζεται το γήπεδο στο Σαν Σίρο και φτιάχνεται νέο στη θέση του

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

«Αντίο» στο γήπεδο του Σαν Σίρο, τουλάχιστον με τη μορφή που ο φίλαθλος κόσμος το έχει γνωρίσει, θα πουν Μίλαν και Ίντερ, με το ήδη υπάρχουν γήπεδο να κατεδαφίζεται και ένα νέο να δημιουργείται στη θέση του, λίγα μέτρα πιο δίπλα.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε κατευθείαν από τη Λοζάνη από τον πρόεδρο των «ροσονέρι», Πάολο Σκαρόνι, αλλά και τον γενικός διευθυντής των «νερατζούρι», Αλεσάντρο Αντονέλο. Το γήπεδο που είναι επίσης γνωστό και ως «Τζουζέπε Μεάτσα» χτίστηκε το μακρινό 1925 με τη Μίλαν να μπαίνει σε αυτό το 1926 και την Ίντερ 19 χρόνια αργότερα.

Τα οικονομικά στοιχεία για το πρότζεκτ δεν έγιναν σήμερα γνωστά, αλλά βάσει των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, αλλά και σημερινό άρθρο της La Repubblica, υπολογίζεται πως θα στοιχίσει γύρω στα 700 εκατ. ευρώ. Όσο για τη χωρητικότητά του, υπολογίζεται στις 60.000 θέσεις θεατών.

«Όλα προχωρούν κανονικά. Θα φτιάξουμε το νέο Σαν Σίρο ταυτόχρονα με το γκρέμισμα του παλιού, στην ίδια περιοχή ευθύνης. Το υπάρχον γήπεδο θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθούν κτίρια (για γραφεία)», τόνισε ο επικεφαλής της διοίκησης των «ροσονέρι». Και προσθέτει: «Είναι περίπλοκη διαδικασία. Θα ήταν ωραίο εάν η τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων θα γινόταν στο νέο Σαν Σίρο, αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο». Παρόλα αυτά, το σχέδιο προβλέπει την υλοποίηση του πρότζεκτ μέχρι το 2026.

Το όλο σχέδιο πηγαίνει παράλληλα με τη διεκδίκηση από πλευράς Μιλάνου των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026, οπότε και ο ρόλος του δήμου είναι σημαντικός σε αυτήν την περίπτωση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του δημάρχου της λομβαρδικής πρωτεύουσας, Τζουζέπε Σάλα: «Στην ατζέντα μας προβλέπεται η δουλειά στο Σαν Σίρο ενόψει της διοργάνωσης. Και θέλουμε να είναι έτοιμο για την τελετή έναρξης των Αγώνων».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, οι Αγώνες δεν θα επηρεαστούν από το εάν είναι έτοιμο ή όχι το γήπεδο των Μίλαν και Ίντερ, ωστόσο θα ήταν ένα ιδανικό… κερασάκι στην «τούρτα» που θέλουν να παρουσιάσουν οι Ιταλοί. «Ο δήμος Μιλάνου είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου και για τον λόγο αυτό είμαστε σε διαρκή επαφή με τους δύο συλλόγους. Όπως και να έχει, ό,τι κι αν αποφασίσουν, σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*