Κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί υπόσχεται ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Τη δέσμευσή του για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Νεμέα, την οποία χαρακτήρισε «ναυαρχίδα» της ελληνικής οινοποιίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψή του σε βιολογικό αμπελώνα κοντά στο χωριό Κούτσι δήλωσε ότι «ο τρύγος είναι συνυφασμένος με την ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου. Επισκέπτομαι σήμερα τη Νεμέα για να τονίσω την έμφαση που θέλει να δώσει η ΝΔ στην ποιοτική πρωτογενή παραγωγή».

Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε ότι «το κρασί είναι ένα προϊόν στο οποίο η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, πρέπει όμως αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηρίζεται κι από τις κατάλληλες δημόσιες πολιτικές. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς παραγωγούς. Αποτελεί ρητή δέσμευση της ΝΔ ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως αναφέρει ανταπόκριση του αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, συνοδευόμενος από το βουλευτή Χρήστο Δήμα, πρώην βουλευτές και στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε το πρωί με αγρότες και κατοίκους σε καφενείο της Νεμέας και στη συνέχεια επισκέφθηκε διαδοχικά την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας, όπου έδωσε τα συγχαρητήριά του για την προσπάθεια που κάνει η Ένωση για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των προϊόντων της. Δήλωσε δε στον πρόεδρο της Ένωσης ότι είναι χαρούμενος γιατί υπάρχει στροφή στην ποιότητα και την εξωστρέφεια. Παράλληλα σημείωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τις προσπάθειες για καλύτερα ποιοτικά επώνυμα προϊόντα, που συσκευάζονται και απευθύνονται στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας, με 800 συνεταίρους μέλη και παραγωγή κατά μέσο όρο να ξεπερνά τους δέκα χιλιάδες τόνους ετησίων, παραγωγή που τυποποιείται και εμφιαλώνεται στο σύνολό της με 15 κωδικούς και εξάγεται κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στον Συνεταιρισμό ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για την παραγωγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οινοπαραγωγοί και τους επανέλαβε τη δέσμευσή του για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Μετέπειτα επισκέφθηκε βιολογικό αμπελώνα και συνομίλησε με αμπελουργούς, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με κατοίκους στο αναψυκτήριο του χωριού Κούτσι.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Νεμέα επισκεπτόμενος τον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Νεμέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*