Καταδίκη ΝΔ για τα γεγονότα στη Χειμάρρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Καταδικάζουμε με απερίφραστο τρόπο την προκλητικά επαναλαμβανόμενη φυσική και ψυχολογική βία προς την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, με αφορμή και τα απαράδεκτα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χειμάρρας», δήλωσαν η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Τα δύο στελέχη της ΝΔ τόνισαν ότι η δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων μέσω της παράνομης αλλοίωσης ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και της καταχρηστικής εκμετάλλευσης των περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δεν συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

«Καλούμε την Αλβανική κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τις προκλήσεις αυτές των παρακρατικών και μη κέντρων, απέναντι σε πολίτες της επικράτειας της. Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας κρίνεται και από την επιτυχή ανταπόκριση στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και περνάει μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της», πρόσθεσαν Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*