Καλλιάνος: Εκτιμώ απεριόριστα τον Λεβέντη, διαφωνούμε πολιτικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Ήταν οι θέσεις και η πορεία της Ένωσης Κεντρώων το τελευταίο τρίμηνο, οι οποίες δεν μου ταίριαζαν προσωπικά», δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», εξηγώντας την αποστασιοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων.

«Αν συνεχίσει έτσι (η ΕΚ) θα γυρίσει στα ποσοστά του 1996» είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του κόμματος, ο κ. Καλλιάνος.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΕΚ αναφέρθηκε στους λόγους της διαφωνίας του με τον πρόεδρο της ΕΚ, που τον οδήγησαν σε παραίτηση από το κόμμα, ενώ απάντησε και σε σενάρια που τον φέρουν να εξετάζει την πιθανότητα μετακίνησης του σε άλλο κόμμα.

«Δεν ξέρω, δεν το γνωρίζω αυτό το πράγμα, εγώ αυτό που γνωρίζω αυτή τη στιγμή είναι ότι δύο, τρεις μέρες θα ηρεμήσω και από εκεί και στη συνέχεια θα μελετήσω όλες τις θέσεις των κομμάτων. Θέλω να παραμείνω πολιτικοποιημένος θέλω να παραμείνω δίπλα στην κοινωνία» είπε ο κ. Καλλιάνος.

«Αυτή τη στιγμή δεν καίγομαι να χτυπήσει το τηλέφωνο για να πάω σε ένα άλλο κόμμα, αυτή τη στιγμή αυτό που με καίει, να σας πω την αλήθεια, είναι να είμαι δίπλα στην κοινωνία και να βρω έναν άνθρωπο που να εκφράσει την ψυχή μου την ίδια, καταλάβατε, αυτό με ενδιαφέρει» πρόσθεσε ο κ. Καλλιάνος και συνέχισε:

«Θα μελετήσω όλες τις θέσεις και όταν θα έρθει η ώρα θα είμαι έτοιμος να σας απαντήσω, προς το παρόν βρίσκομαι σε ανισορροπία μέσα μου λόγω του γεγονότος αυτού».

Σε ερώτηση για το εάν η ώρα αυτή θα έρθει πριν τις επόμενες εκλογές, ο κ. Καλλιάνος απάντησε:

«Εκτιμώ ότι δε θέλει και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να μελετήσεις τις θέσεις τεσσάρων, πέντε κομμάτων, να δεις σε ποιο κόμμα συγκλίνεις περισσότερο, ή τι σε εκφράζει περισσότερο, άρα ενδεχομένως να μη φτάσουμε σε αυτό το χρονικό διάστημα που λέτε». «Δε θα με δείτε σίγουρα στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο» πρόσθεσε ο κ. Καλλιάνος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφερόμενος στο λόγο για τον οποίο οδηγήθηκε σε «πολιτική» διαφωνία με την ΕΚ, για την οποία είπε ότι μετά από ένα σημείο δεν τον κάλυπτε «ιδεολογικά», ο κ. Καλλιάνος ανέφερε:

«Δε μου ταίριαζε η φιλοσοφία, ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ώριμο παιδί, έχει ωριμάσει πλέον, θέλει να τον συμβουλέψω, θα κανονίσουμε να έρχεται συνέχεια σπίτι μου, θα φάμε στο Σούνιο, όλα αυτά τα πράγματα που έλεγε ο πρόεδρος της ΕΚ, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, αλλά πολιτικά διαφωνούμε, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, ήταν κάτι το οποίο προσωπικά με παραξένεψε και με στεναχώρησε, θύμωσα κάποια στιγμή να σας πω την αλήθεια… όλη αυτή η διάθεση του προέδρου να αποκλίνει από τις αρχικές θέσεις της ΕΚ και να προσεγγίσει ξεκάθαρα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε, ότι το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η αρνητική προς τον ίδιο αντίδραση του Βασίλη Λεβέντη, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, για τον οποίο διευκρίνισε ότι δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί του και ότι η ανακοίνωσή του κινούνταν στο επίπεδο της πολιτικής κριτικής, όπως έκαναν και άλλα κόμματα.

«Τα είχαμε συζητήσει πάρα πολλές φορές με τον πρόεδρο τουλάχιστον δεκαπέντε φορές, κάθε τρείς, τέσσερις μέρες αυτό πήγαινα και εξηγούσα στον πρόεδρο, ότι δεν αντέχω να λέμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι καλό παιδί και προσπαθούσε να με διαβεβαιώσει ο άνθρωπος ότι μη στεναχωριέσαι δεν υπάρχει λόγος, μην ανησυχείς για κάτι και τα λοιπά. Όμως δε με έπεισε ποτέ» είπε ο κ. Καλλιάνος. Υποστήριξε, επίσης, ότι έχει δεχθεί «άπειρα τηλεφωνήματα από χθες» από πολιτικούς φίλους και από πρώην ψηφοφόρους της ΕΚ που επιδοκίμασαν τη στάση του.

Ωστόσο, δήλωσε «πολύ στεναχωρημένος από αυτή την εξέλιξη», καθώς είναι «συναισθηματικός άνθρωπος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*