Η συγκινητική ανάρτηση αποχώρησης του Γιώργου Χουδαλάκη με αλήθειες που κάποιοι δεν τις “βλέπουν” ποτέ

MEDIA/ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Όπως θα έχετε δει οι περισσότεροι
-και αν δεν το είχατε παρατήρησει θα το διαβάσετε στις πολλές ερωτήσεις που έκαναν κάποιοι από εσάς εδώ και πολλοί περισσότεροι (πιο διακριτικά) στο messenger-
σταμάτησα τις τηλεοπτικές μου παρουσίες στην εκπομπή
“Παρεμβάσεις με τον Άκη Παυλόπουλο”.
Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με την πίεση μου. Κανένας γιατρός και κανένα χάπι δεν μπορεί και δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει, με δεδομένο ότι ξεκινούσα εργασία στις 04.45 και την ολόκληρωνα στις 23.30. Με τέτοια πίεση στην δουλειά και τέτοια υπέρταση το πράγμα δεν περπατάει.
Θέλω να ξακαθαρίσω όμως ότι ανεξάρτητα με αυτά τα δεδομένα, η πρόθεση μου δεν ήταν να αποχωρήσω. Ζήτησα να συμμετέχω τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού να εμφανιστώ συνεπής τόσο απέναντι στο κανάλι όσο και απεναντί σας. Προφανώς η πρόταση μου συμπεριλάμβανε και την αναλογική μείωση των απολαβών μου.
Αποφασίστηκε να αντικατασταθώ και η επιλογή για να είμαστε καθαροί δεν ήταν δική μου. Είναι όμως αναγκαστικά “σεβαστή” αφού εκ των πραγμάτων δεν μπαίνει κάποιος σε ένα στούντιο ακάλεστος. Εγώ δε ως γνωστόν, αν αισθανθώ ότι κάπου δεν με θεωρούν αναγκαίο, ξεκουμπίζομαι.
Η εξέλιξη με στεναχώρησε αλλά είναι πολύ διδακτική και υπό αυτή την έννοια χρήσιμη.
Παίρνω τα πράγματα όπως έρχονται και αν πιστεύω ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, συνεχίζω. Προφανώς με τα όποια τραύματα αλλά χωρίς προσωπικά απωθημένα.
Η απόχωρηση ή η απομάκρυνση από μια δουλειά είναι μέσα στην ζωή, αν και η αλήθεια είναι, ότι δεν ήμουν συνηθισμένος. Αναγκάστηκα όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα να φύγω τόσο από τον Ρίαλ το καλοκαίρι (μετά από εννέα χρόνια), όσο και από τον Bluesky τώρα μετά από μια πενταετία.
Θεωρώ όμως, ότι η δημοσιογραφία αντιμετωπίζει ένα υπαρξιακό πρόβλημα. Έχει γίνει τόσο συνηθισμένο οι δημοσιογράφοι να μην ξεχωρίζουν από τους πολιτικούς, που κάποιος σαν και εμένα με ξεκάθαρη ιδεολογία αλλά και μακρυά από κομματική τοποθέτηση, μπορεί να μην εξυπηρετεί το μοντέλο της εποχής. 
Ας πούμε ότι είμαι και σε αυτό vintage.
Αυτό το τελευταίο το γράφω γιατί με εξαίρεση ελάχιστες εξαιρέσεις φτασμένων συναδέλφων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εκπομπές τους, ελάχιστοι με καλούν σε σχέση με το παρελθον όπου πραγματικά δεν προλάβαινα να ανταποκριθώ.
Είναι προφανείς οι λόγοι και κυρίως η δυσκολία να μου κολλήσουν ταμπέλα
και ομολογώ ότι καμαρώνω για αυτό.
Για προσωπικά ζητήματα και άλλα που εμπίπτουν στην σφαίρα του κουτσομπολιού δεν θα αναφερθώ, ούτε εκ των υστέρων σε ζητήματα που αφορούσαν τις διαφορετικές δικές μου προσεγγίσεις στην εκπομπή. Αυτά τα κρατάω για τον εαυτό μου και θα παρακαλούσα να το σεβαστείτε.
Αύριο το πρωί θα πάω καλεσμένος στην Φαίη στο Ε και παρακαλώ, μην βγάλετε κανένα συμπέρασμα περί νέας τηλεοπτικής στέγης κλπ. Δεν υπάρχει οτιδήποτε τέτοιο στον ορίζοντα.
Μπορεί τέλος να λείψουν κάποια χρήματα από το οικογενειακό ταμείο αλλά μην ξεχνάτε ότι χειρότερο από την άδεια τσέπη είναι η άδεια καρδιά.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την αγάπη σας, που γεμίζει την καρδιά μου.
Αισθάνομαι υποχρεωμένος.

ΥΓ. Κάθε εμπόδιο για καλό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*