ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Η Ρένα αποδομεί την άθλια αντεθνική προπαγάνδα των Αδωνομητσοτάκηδων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by
Rena Dourou

– Τουρκίας δεν είναι διμερές ζήτημα, εντάσσεται στις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας”.

• Ο Κ. Μητσοτάκης τον Φεβρουάριο του 2017 μιλούσε για “αποσυμφόρηση” των νησιών και τώρα προωθεί επιτάξεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ η Βουλή είναι ανοικτή.

• Αυτό που γίνεται σήμερα στις Καστανιές δεν είναι τυχαίο γιατί έρχεται μετά από τρεις μέρες εικόνων που απάδουν ευρωπαϊκού κράτους, με τις μονάδες καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας να έχουν ξεφύγει.

• Οι εικόνες των τελευταίων μηνών, με τους αστυνομικούς να μπαίνουν στα μπαρ, τους κινηματογράφους, να οπλοφορούν εκτός υπηρεσίας, μας οδηγούν πίσω ολοταχώς σε εποχές που η Αστυνομία κυνηγούσε και δεν προστάτευε τους πολίτες. Πρόκειται για ανεύθυνη εργαλειοποίηση των αστυνομικών που καταλήγει σε εμφυλιοπολεμικές λογικές.

• Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπό αντίξοες συνθήκες, είχαν γίνει πάρα πολλά – όπως τα προγράμματα φιλοξενίας Helios, Estia, Filoxenia και μάλιστα είχα την τιμή, στο Συμβούλιο της Ευρώπης να παραλάβω εκ μέρους της τότε Δημάρχου Λιβαδειάς, κας Πούλου τη διάκριση για το πρόγραμμα υποδοχής στη Λιβαδειά πολλών προσφύγων.

• Μεταξύ άλλων, επί διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής, παρέλαβα διάκριση του Συμβουλίου της Ευρώπης και για το Κέντρο Logistics που πλέον από την 1η Σεπτεμβρίου παραμένει κλειστό.

• Από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Μυτιλήνη και τη δήλωσή του ότι η Ελλάδα έσωσε τα ανθρωπιστικά ιδεώδη μέχρι τις βιαιοπραγίες των ΜΑΤ και των υβριστικών φράσεων τύπου ‘τουρκόσποροι’ προς τους κατοίκους των ακριτικών νησιών, υπάρχει τεράστια διαφορά.

• Όταν στην προεκλογική περίοδο η ΝΔ εργαλειοποιεί ένα εθνικό κι εντέλει ευρωπαϊκό ζήτημα, όπως είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό, με όρους δημαγωγίας, λαϊκισμού και πολιτικής απερισκεψίας, σήμερα πληρώνει το τίμημα.

Οι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί της ΝΔ είχαν κυριολεκτικά αφιονιστεί γιατί άκουγαν τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει ‘να πάρουν τους πρόσφυγες στο σπίτι τους ο Τσίπρας και η Δούρου’ και τώρα τον ακούν να τους καλεί ‘να πάρουν όλοι από λίγους’.

• Με το επιχείρημα της Ειδομένης, που ήταν συνέπεια της αντιευρωπαϊκής πολιτικής του κλεισίματος των συνόρων των κρατών του Βίζενγκραντ, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τις χώρες της ΕΕ, αναδεικνύοντας την ευρωπαϊκή διάσταση του προσφυγικού / μεταναστευτικού.

• Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, ο Κ. Μητσοτάκης άφησε τη Μόρια να γίνει τρεις φορές “Ειδομένη” και αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσοι σήμερα βασανίζονται γιατί σκέφτομαι ότι εκείνοι που σήμερα παρελαύνουν στα τηλεπαράθυρα, είτε είναι κυβερνητικά στελέχη είτε δημοσιογράφοι, συγχέοντας τον νέο ιό με τα κέντρα κράτησης, την καταστολή με τη λογική της ασφάλειας, δεν είναι ικανοί να περάσουν ούτε μία μέρα στη Μόρια.

• Δεν μπορούμε να καθόμαστε απαθείς και να συνεχίσουμε να μιλάμε για ‘μετανάστες’, και μάλιστα ‘λαθρομετανάστες εισβολείς στη ζωή μας’ και να αφήσουμε όλο αυτό να είναι ένα παιχνίδι του Ερντογάν προς την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Πούτιν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Go to Top
%d bloggers like this: