«Η Γεννηματά υπαναχωρεί από τις αρχικές αποφάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Ενδεχόμενο υποχώρησης από τις αρχικές και συλλογικές αποφάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για «απλή αναλογική» φαίνεται να υπονοεί κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο και όσα είπε σήμερα η Φώφη Γεννηματά επ” αυτού, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπενθυμίζει ότι στις 50 προτάσεις που επεξεργάστηκε η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πραγματοποιήθηκε 14-15 Μαΐου, «δηλαδή σε χρόνο προτού η κυβέρνηση ανακοινώσει την πρωτοβουλία της για αλλαγή του εκλογικού νόμου», ρητά αναφέρεται: «Ριζική αλλαγή του Εκλογικού Νόμου. Καθιέρωση της απλής αναλογικής. Διατήρηση του 3% ως ελάχιστου ποσοστού εισόδου στη Βουλή».

Επιπλέον, παραπέμπει ως προς αυτό και σε σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ-εταίρου του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην εφημερίδα «Free Sunday», όπου ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρει: «Σταθερά έχουμε τη θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, η οποία είναι και μία από τις πενήντα θέσεις της νέας προοδευτικής πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που παρουσιάστηκε δημόσια μετά την πρόσφατη προγραμματική Συνδιάσκεψη. Είναι φανερό ότι η πρόταση για απλή αναλογική δεν μπορεί παρά να στηριχθεί».

Επισημαίνει ακόμη συνέντευξη, του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», εντός της περασμένης εβδομάδας, όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εμείς έχουμε πάρει μία ομόφωνη απόφαση στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν από λίγους μήνες για συγκεκριμένες προβλέψεις στον εκλογικό νόμο και σε αυτές τις ομόφωνες προτάσεις θα παραμείνουμε πιστοί, τόσο σε σχέση με την κατάργηση του “μπόνους” όσο και με το όριο εισόδου στη Βουλή, και, προφανώς για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*