Γκιουλέκας: Γελοία διαδικασία που παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Ευθέως αντιδημοκρατικό» και «γελοία διαδικασία που παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα» χαρακτήρισε τον τρόπο αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από σήμερα το τηλεκοντρόλ του κάθε πολίτη θα έχει μόνο τέσσερις επιλογές. Θα πάψουν να υπάρχουν τα υπόλοιπα κανάλια» ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί ένα από τα πιο βασικά αγαθά της Δημοκρατίας, η ενημέρωση του πολίτη, «να αντιμετωπίζεται με πρακτικές αποφασίζομεν και διατάζομεν»

Χαρακτήρισε «reality show» την όλη διαδικασία και σημείωσε πως δεν πλήττεται μόνο η ενημέρωση και η πολυφωνία, αλλά χάνουν τις θέσεις εργασίας τους και χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται στα κανάλια που σε 90 ημέρες θα κλείσει η κυβέρνηση.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο του παραλόγου» τόνισε, εξηγώντας πως ενώ είχαμε μία ανεξάρτητη Αρχή, το ΕΣΡ, ξαφνικά οι αρμοδιότητες αυτές πέρασαν στην κυβέρνηση που αποφάσισε «με το έτσι θέλω» πως θα έχουμε τέσσερα κανάλια. «Πρώτη φορά βλέπω να ρυθμίζει την αγορά η κυβέρνηση και να αποφασίζει για την ενημέρωση του πολίτη με βάση την αγορά. Δηλαδή, με αγοραίους τρόπους μιλάμε για ένα από τα πλέον βασικά αγαθά, την ενημέρωση του πολίτη» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά το πώς σκοπεύει η Νέα Δημοκρατία να χειριστεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, εφόσον ανέλθει στην εξουσία, ο κ. Γκιουλέκας επισήμανε πως το ΕΣΡ, που είναι «η μόνη αρμόδια αρχή να αποφασίζει» θα αποκατασταθεί σε όλες τις λειτουργίες και τις αρμοδιότητές του και «ο νόμος Παππά θα καταργηθεί».

Όπως εξήγησε, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για το ποιοι θα λειτουργήσουν με βάση όχι μόνο το οικονομικό κριτήριο καθώς «η βιωσιμότητα είναι ένα, όχι, όμως, το μοναδικό και σίγουρα όχι το μείζον κριτήριο βάσει του οποίου απονέμονται τέτοιες άδειες».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*