Γεροβασίλη: Η ΝΔ χρωστάει στο καθεστώς των καναλαρχών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Η ΝΔ χρωστάει στο καθεστώς των καναλιών και σήμερα, με τη στάση της απέναντι στον διαγωνισμό αδειοδότησης, βρίσκεται πλέον σε πλήρες αδιέξοδο, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία, μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση, για την κυβέρνηση, η προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων αν και γνωρίζει τον πόλεμο που θα αντιμετωπίσει από εκείνους που επί χρόνια ήθελαν τον έλεγχο του πολιτικού και του οικονομικού συστήματος, παραπέμποντας μάλιστα στα μέτωπα που άνοιξαν και στο χώρο του ποδοσφαίρου και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

«Η ΝΔ εξυπηρετείται από την ποιότητα ενημέρωσης όλων των προηγούμενων χρόνων και θέλει το ίδιο: να εξυπηρετείται» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία σχολίασε ότι η ΝΔ ενώ αρχικά είπε ότι θα καταργήσει τον διαγωνισμό, στη συνέχεια άλλαξε στάση και είπε ότι δεν θα καταργήσει τον διαγωνισμό αλλά θα συμπληρώσει με άδειες.

«Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, βλέπουμε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ πολύ διαφορετικές, αντικρουόμενες μεταξύ τους. Νομίζω ότι βρίσκεται σε ένα πλήρες αδιέξοδο απέναντι σε αυτό διότι δεν μπορεί να πει απλά και καθαρά ότι εγώ δεν θέλω να αλλάξει τίποτε, δεν θέλω να μπει καμία τάξη, χρωστάω στο καθεστώς αυτό με εξυπηρέτησε τόσα χρόνια, επομένως θέλω να παραμείνει το ίδιο» σημείωσε για να σχολιάσει ότι «αυτό δεν μπορεί προφανώς, με τον αντίστοιχο κυνισμό του κυρίου Ψυχάρη (που ακούσαμε χθες στη Εξεταστική Επιτροπή) να το κάνει και έτσι τα στελέχη της δίνουν διαφορετικές και ελλιπείς απαντήσεις».

«Δεν ενδιέφερε ποτέ τη ΝΔ τι είδους ενημέρωση θα έχουμε, αρκεί αυτή η ενημέρωση να εξυπηρετούσε την ίδια. Και βεβαίως δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που θα μιλήσει στην Ελλάδα για αντικειμενική ενημέρωση μέσω των τηλεοπτικών σταθμών τα τελευταία αρκετά χρόνια. Επομένως η ΝΔ εξυπηρετείται από αυτό και θέλει ακριβώς το ίδιο να συμβαίνει. Αρκεί κάποιος να την εξυπηρετεί» επέμεινε η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλούμενη «άλλη κυνική δήλωση στελέχους της ΝΔ, πρώην υπουργού, ο οποίος είπε ότι έκλεισαν την ΕΡΤ διότι εκεί είχαν αρχίσει να υπάρχουν επικίνδυνες φωνές».

«Μια πολύ κυνική δήλωση. Και βεβαίως τότε ουδείς εξ αυτών συγκινήθηκε απέναντι στο «μαύρο» που έπεφτε στη δημόσια τηλεόραση που χρηματοδοτείται από τη συνδρομή των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Οι δανειοδοτήσεις με… αέρα

Κληθείσα να σχολιάσει τα περί ανάγκης αυτορρύθμισης της αγοράς, η Όλγα Γεροβασίλη παρατήρησε ότι η μέχρι σήμερα κατάσταση και τα όσα αποκαλύπτονται στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής δείχνουν ότι «η αγορά ρυθμίστηκε με δανειοδοτήσεις με αέρα για εγγυήσεις», χωρίς τις οποίες δεν θα υπήρχε, «και αυτό το αδιέξοδο φάνηκε πλήρως στο MEGA τις προηγούμενες ημέρες».

«Συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στον ρόλο που διαδραμάτισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο των τηλεοπτικών καναλιών, είπε ότι «οι ιδιοκτήτες των καναλιών αισθάνθηκαν για πολλά χρόνια παντοδύναμοι, στο απυρόβλητο. Έτσι εξηγείται άλλωστε και η σημερινή κυνική ομολογία του πως διαχειρίστηκαν τα ΜΜΕ, όλον αυτόν τον καιρό, αλλά πως διαχειρίστηκαν και το δημόσιο χρήμα, που είναι το ουσιαστικότερο». Κληθείσα να σχολιάσει τα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση λόγω των μεταρρυθμίσεων που προωθεί όχι μόνο με την διαδικασία αδειοδότησης αλλά και στο χώρο του ποδοσφαίρου και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι αυτή είναι μία αυτονόητη μάχη για την κυβέρνηση.

«Απόφασή μας, οι ριζικές αλλαγές»

«Ξέραμε τον πόλεμο τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα που έχανε το παιχνίδι από τα χέρια του. Δεν εννοώ παιχνίδι μόνο όσον αφορά την πολιτική, αλλά και σε όσα αυτό συνεπάγεται για τον έλεγχο του …και του οικονομικού συστήματος. Ήταν γνωστό σε μας. Ωστόσο, είναι υποχρέωσή μας, είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε αυτές τις ριζικές αλλαγές. Αυτά για τα οποία εμείς εννοούμε μεταρρυθμίσεις» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε την ίδια αντίληψη περί μεταρρυθμίσεων με τη ΝΔ. Εδώ, λοιπόν, θα συγκρουστούμε. Θα συγκρουστούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί σε αυτή τη μάχη έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού. Υπάρχει ανάγκη για αυτή τη σύγκρουση ώστε να δει αποτελέσματα ο ελληνικός λαός. Όχι ότι με έναν νόμο αλλάζει ξαφνικά το τοπίο. Ωστόσο, είναι μεγάλο πρώτο αναγκαίο βήμα, προκειμένου να αρχίσει η αλλαγή, να πάμε σε μία διαφορετική τελείως κατάσταση και στο θέμα το μιντιακό και της παιδείας και του ποδοσφαίρου, όπου δικαιώθηκε και η μάχη την οποία έδωσε ο υφυπουργός, κύριος Κοντονής».

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η τήρηση των νόμων και των κανόνων και η λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών θα ισχύσουν για όλους «είτε θέλουν είτε δεν θέλουν κάποιοι» για να συμπληρώσει ότι γι΄αυτό «έχουμε μία σύγκρουση πολλών ετών και σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας» και αυτό συνιστά το ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Για όσους δε αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει μια νέου τύπου διαπλοκή, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα των τηλεοπτικών αδειών δεν είναι τα πρόσωπα αλλά μια ενημέρωση αντικειμενική, πλουραλιστική ενημέρωση με όρους δημοκρατίας, διότι η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό και οφείλουμε όλοι σεβασμό απέναντι σε αυτό.

Το σήμα της Digea

Αναφορικά με την πορεία μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι «μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής όσων αδειοδοτηθούν, ούτως ώστε να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των όρων του διαγωνισμού. Όσον αφορά, δηλαδή, την ποιότητα του προγράμματος, τον αριθμό αλλά και τις ειδικότητες των εργαζομένων, μια σειρά όρων που υπάρχουν στον διαγωνισμό» και «χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής σε αυτό, είτε κάποιος είναι παλιός είτε καινούργιος που θα έχει πάρει τηλεοπτική άδεια».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι το διάστημα αυτό θα είναι περίπου 90 ημέρες και στη συνέχεια, το σήμα θα μεταφέρεται μέσω της DIGEA, μόνο για τους σταθμούς που έχουν αδειοδοτηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*