Γεωργιάδης: Έχουμε ευθύνη που έμεινε αρρύθμιστο το τηλεοπτικό τοπίο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Έχουμε ευθύνη που έμεινε αρρύθμιστο το τηλεοπτικό τοπίο, τόνισε μιλώντας στον Realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα για τις τηλεοπτικές άδειες συμπλήρωσε:

«Βέβαια, το επιχείρημα ότι ήταν παράνομοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν είναι απολύτως αληθές. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν προσωρινή άδεια και λειτουργούσαν κατά τον νόμο, δεν ήταν παράνομοι, δεν ήταν πειρατές. Το κράτος τους αναγνώριζε, πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους, φόρους για τις επιχειρήσεις, τηλεοπτικό φόρο εκ των διαφημίσεων, ΦΠΑ και όλα τα υπόλοιπα. Όμως πράγματι, δεν είχε ρυθμιστεί μέχρι το τέλος το οριστικό καθεστώς των αδειών. Πολύ κακώς.

Προσέξτε όμως, ένα προγενέστερο λάθος δεν διορθώνεται με ένα χειρότερο. Γιατί αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο γίνεται, είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει ως μεγάλη επιτυχία το τίμημα των 246 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα είπε ο κ. Πρωθυπουργός, πως θα τα μοιράσει και στους φτωχούς. Πρώτα απ’ όλα δεν είναι 246 εκατ. ευρώ. Φέτος θα πάρει περίπου τα 80 εκατ. ευρώ, γιατί αυτά θα δοθούν σε βάθος τριετίας. Θα δούμε στα 3 χρόνια -αν και εφόσον μπορούν να πληρώνουν, αν και εφόσον υπάρχουν τηλεοπτικοί σταθμοί- εάν εφαρμοστεί αυτός ο νόμος.

Αλλά δεύτερον και κυριότερο, εδώ χάνει το κράτος όλες τις ασφαλιστικές εισφορές και όλους τους φόρους των λειτουργούντων σήμερα τηλεοπτικών σταθμών. Με συγχωρείτε, και να το πω και ονομαστικά, έχεις δύο κανάλια, το Star και τον Alpha, που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, που δεν χρωστάνε στην εφορία, που δεν χρωστάνε στο ΙΚΑ, και που σου δίνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια. Αυτή τη ζημία από τα κανάλια που κλείνουν, αυτή τη ζημία από τους άνεργους που ξαφνικά θα μείνουν στον δρόμο και θα πάψουν να πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αυτή τη ζημία δεν θα την προσμετρήσει στα 246 εκατομμύρια;».

Όσον αφορά στη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τα κανάλια επισήμανε: «Εμείς θέλουμε το σύνολο του φάσματος. Άρα θα δώσουμε περισσότερες τηλεοπτικές άδειες και θα φροντίσουμε να βάλουμε έναν ενιαίο φόρο, ένα ενιαίο τέλος που θα ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες στο τηλεοπτικό παιχνίδι, τέτοιο ώστε να μη χάνει το δημόσιο ούτε ένα ευρώ».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*