Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται προτάσεις εξαθλίωσης των εργαζομένων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Εν όψει των αλλαγών στο εργασιακό καθεστώς, στη δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ). Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων η κ. Γεννηματά δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, δεν αποδέχεται προτάσεις εξαθλίωσης των εργαζομένων. Δεν δεχόμαστε μείωση μισθών, ελεύθερες ομαδικές απολύσεις, επαναφορά του lock out. Προτείνουμε την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αποκατάσταση των ελεύθερων συμφωνιών μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε, ότι με βέτο του ΠΑΣΟΚ, το 2014, απορρίφθηκε τέτοια συζήτηση αλλά τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδέχθηκε και συζητά για δυσμενείς αλλαγές στους μισθούς και στο εργασιακό καθεστώς. Ταυτόχρονα επέκρινε έντονα τη Ν.Δ πως σιωπά και αφήνει περιθώρια για ανατροπές στα εργασιακά.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η απαραίτητη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των επιχειρήσεων, δεν μπορεί να στηριχθεί και πάλι σε νέα μείωση του κόστους εργασίας. «Αυτές οι λογικές οδηγούν σε αδιέξοδα, υπονομεύουν το αύριο της νέας γενιάς. Πρότεινα σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους, πλαίσιο για μια εθνική συμφωνία, τις προτάσεις μας για προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα φέρουν ανάπτυξη, επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Ανάπτυξη που είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια των εργαζομένων. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας για το εργασιακό καθεστώς, τις συλλογικές συμβάσεις, τις αμοιβές των εργαζομένων. Προτάσεις που θα διαμορφώσουμε, μέσα από τον διάλογο και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα», επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*