Φερέιρα: Θαυμάζω ότι είστε πιστοί Χριστιανοί, αλλά υπάρχει μεγάλο μίσος στο ποδόσφαιρο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, με αφορμή το ματς με την Ξάνθη αναφέρθηκε στο μίσος που υπάρχει στην Ελλάδα μεταξύ των οπαδών για το ποδόσφαιρο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε στο PAOK TV: «Πράγματι, έχουμε γνώση των όσων συμβαίνουν εντός κι εκτός γηπέδων. Εμείς μπορούμε μόνο να ελέγξουμε ό,τι συμβαίνει εντός γηπέδων με την απόδοσή μας. Η αλήθεια είναι ότι ό,τι συμβαίνει εκτός γηπέδων δεν ήταν ωραίο, ούτε τιμητικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε για τους φιλάθλους, και αν θέλουν να βελτιώσουμε το προϊόν πρέπει να βελτιωθούν εκτός των τεσσάρων γραμμών. Εντός των τεσσάρων γραμμών εμείς πάντα προσπαθούμε να είμαστε πιστοί στην ταυτότητα και το πλάνο μας, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τον επόμενο αγώνα που θα είναι πολύ δύσκολος.

Ένα πράγμα που θαυμάζω στη χώρα σας είναι ότι είστε πολύ πιστοί χριστιανοί. Συνήθως οι άνθρωποι που πιστεύουν πολύ προσπαθούν να προσέχουν ο ένας τον άλλον και να κάνουν ό, τι καλύτερο για τον συνάνθρωπο. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο δεν ξέρω τι συμβαίνει και υπάρχει μεγάλο μίσος. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το παράδοξοι μεταξύ της πίστης σας και του τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Εχω δυσκολία, θα προσπαθήσω να κατανοήσω αυτό το φαινόμενο γιατί μέχρι τώρα με έχει μπερδέψει πολύ».

Για το αν επηρεάζει τη δουλειά ενός προπονητή όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο Αμπέλ Φερέιρα υποστήριξε ότι: «Να πω πως μας αφήνει αδιάφορους θα ήταν ψέμα, δεν γίνεται να μας αφήνει αδιάφορους. Ωστόσο εμείς κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα: συγκέντρωση στη δουλειά μας και στο έργο συγκεκριμένα μέσα στο γήπεδο, γιατί εκεί κερδίζουμε τα αποτελέσματα μας. Ό,τι συμβαίνει εκτός δεν το ελέγχουμε, τα βλέπουμε, τα έχουμε υπόψην μας, αλλά κατευθύνουμε την προσήλωση μας σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε και αυτό είναι να παίζουμε».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*