Φάμελλος: Να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά σαν χώρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά σαν χώρα», είναι το μήνυμα της σημερινής μέρας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Αυτές τις μέρες πατάμε πιο σταθερά, πιο σίγουρα, σε αυτό που λέμε συλλογική μνήμη», δήλωσε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε την ταυτότητα των ανθρώπων που δημιούργησαν τη χώρα μας, που στήριξαν τον τόπο αυτό και όταν ζούμε μέσα σε αυτές τις μέρες λίγο πιο έντονα τις στιγμές της ιστορίας αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε και την ταυτότητα των άλλων εθνών, των άλλων κρατών και έτσι προχωράμε και σε αυτό που η Ευρώπη γιορτάζει σήμερα σε μια νέα κοινή πορεία. Ο αγώνας του 1821 δίνει και σε μας πολλές ευθύνες. Να κρατήσουμε τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, τον σεβασμό στον άνθρωπο, τον σεβασμό στην εργασία, στην προκοπή, κάτι που είναι και η εντολή που μας έχει δώσει σε όλους τους πολιτικούς ο ελληνικός λαός».

«Σήμερα ξαναθυμηθήκαμε το χρέος και το καθήκον μας εμείς οι Ελληνες. Έχουμε να διδαχθούμε πολλά από την Ιστορία. Και το συμπέρασμα που βγαίνει σήμερα είναι ότι υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα, μια Ελλάδα την οποία και την αξίζουμε και την επιζητούμε και την επιδιώκουμε. Αυτή την Ελλάδα θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε, θα μπορέσουμε να τη χαρούμε. Θα τελειώσουν οι δυσκολίες και θα βγούμε σε ένα διέξοδο», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*