Επιτομή του Ρεβανσισμού, τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης – – Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Κακά σημάδια μερικά από τα πρώτα της νέας κυβέρνησης κι ας μην πέρασαν καλά – καλά πέντε μέρες από την ορκωμοσία των υπουργών. Μπορεί να μην είναι θεμιτό ή λογικό να κρίνουμε οποιοδήποτε έργο, σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα… Μπαίνουν όμως στη ζυγαριά συμπεριφορές και νοοτροπίες, οι οποίες προδίδουν προθέσεις…

Αυτή η κυβέρνηση είναι η κοιτίδα του ρεβανσισμού. Και μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν θα μακρύνει ο χρόνος που αυτοί που τάχα «θα έφερναν το νέο», θα διχάσουν σε απόλυτο βαθμό την Ελληνική κοινωνία. Δεν χρειάζεται, δα, καμιά λογοτεχνική περιγραφή των ως τώρα πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αρκεί μονάχα μια απλή  απαρίθμηση μερικών από αυτά.   

Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης άφησε ακέφαλη την Ελληνική Αστυνομία μερικές μόνον ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και λίγες ώρες πριν από μια τραγωδία που εξελίχθηκε στη Χαλκιδική. Ο λόγος ; Ο απελθών αρχηγός ήταν… αριστερός.

Ύστερα ξεκίνησαν οι απειλές. Στέλεχος του νέου κυβερνώντος κόμματος ξεκίνησαν τους καθεστωτικούς «τσαμπουκάδες»  μέσα στα πλατώ της ΕΡΤ  την οποία οι καινούριοι κυβερνώντες μάλλον μισούν θέλοντας σε πρώτη φάση να την ελέγξουν ασφυκτικά και σε δεύτερη πιθανότατα να επαναλάβουν το έγκλημα Σαμαρά.

Κοντά σε όλα αυτά ο ανεκδιήγητος διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος – βαριά υπεύθυνος για μεγάλο μέρος της καταστροφής, της περιόδου 2010 – 2014 – εισηγήθηκε σήμερα την άρση των capital controls. Άρα η προηγούμενη κυβέρνηση βελτίωσε αλματωδώς την εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας. Είναι τόσο χαμερπής, όμως, που αυτό δεν το είπε ποτέ δημόσια…

Τέλος, αυτή η κυβέρνηση πρόλαβε ήδη να εκδικηθεί την Αχαΐα που δεν ψήφισε ΝΔ. Αυτό φανερώνει η  κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Κι αυτά είναι μονάχα τα πεπραγμένα … τεσσάρων ημερών. Και αποκαλύπτουν την πρόθεση της κυβέρνησης να θυσιάσει την κοινωνική συνοχή, προκειμένου εξελιχθεί πιο γρήγορα σε καθεστώς. Μη γελιόμαστε. Όλα αυτά έχουν την υπογραφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*