Ένωση Κεντρώων: Υπηρέτης της δεξιάς όποιος πει «όχι» στην απλή αναλογική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων προκαλούν οι αναφορές ότι «δήθεν τα έχουμε βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούμε δεκανίκι της κυβέρνησης», όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του. Συμπληρώνει, ακόμη, πως «όποιος δεν ψηφίσει την απλή αναλογική είναι υπηρέτης της δεξιάς. Στον χώρο του κέντρου υπάρχουν προσωπικότητες που δεν γίνονται ουρά κανενός»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δημοσιογράφοι και συγκροτήματα που εξυπηρετούν προφανώς τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας επιτίθενται στην Ένωση Κεντρώων και προσωπικά στον κ. Βασίλη Λεβέντη, αναφέροντας ότι δήθεν τα έχουμε βρει με τον Σύριζα και αποτελούμε δεκανίκι της κυβέρνησης».

Η Ένωση Κεντρώων ρωτά: «Πως έφτασε η χώρα στην πτώχευση; Από μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν έφτασε η χώρα στο σημερινό χάλι, κυβερνήσεις που διόριζαν ασύστολα στο δημόσιο, που έκανα σκάνδαλα και παρανομίες και κάθε είδους σπατάλες προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία;

Όταν φέρει ο κ. Τσίπρας προς ψήφιση εκλογικό νόμο με μηδενικό μπόνους και ψήφο στα 17 χρόνια των νέων μας, νομιμοποιείται δημοκρατικό κόμμα και δημοκράτης βουλευτής να αρνηθεί ψήφο;».

«Όποιος αρνηθεί ψήφο σε ένα τέτοιο νόμο εξυπηρετεί τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη για να έρθει στην εξουσία ισχυρός και ίσως αυτοδύναμος κλέβοντας 50 έδρες από τα μικρότερα κόμματα. Θεωρούμε ότι όποιος το πράξει αυτό θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό ο οποίος κατά πλειοψηφία τάσσεται υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν», συνεχίζει και καταλήγει:

«Ακόμη και ύπουλα να είναι τα κίνητρα του κ. Τσίπρα, επειδή ο νόμος αυτός ήταν το όραμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και το αίτημα κορυφαίων πολιτικών του κέντρου και της αριστεράς, όποιος δεν ψηφίσει είναι υπηρέτης της δεξιάς και δεν δικαιούται να παρουσιάζεται ως δημοκράτης.

Για δε αυτούς που μας εμφανίζουν ουρά του κ. Τσίπρα, να κάνουν υπομονή. Εις τον χώρο του κέντρου υπάρχουν προσωπικότητες που δεν γίνονται ουρά κανενός».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*