ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΕΚΤΑΚΤΟ !!! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κώστα Καραμανλή για τις Πρέσπες….

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Ομιλία-παρέμβαση ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στις 27 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής θα είναι κεντρικός ομιλητής της σχετικής εκδήλωσης, στην οποία θα παραστεί και θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Αν και ο κ. Καραμανλής είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η επιλογή του να αποδεχθεί την πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΜΣ και να είναι ομιλητής σε μια τέτοιου χαρακτήρα επετειακή εκδήλωση, και μάλιστα παραμονές της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου του 1940, προδιαθέτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα περιοριστεί σε αναφορές για την προσφορά της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και της 80χρονης πορείας της.

Είναι βέβαιο ότι το ακροατήριο που θα παραβρεθεί στην αίθουσα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας στις 27 Οκτωβρίου για την πανηγυρική αυτή εκδήλωση αναμένει από τον κ. Καραμανλή να τοποθετηθεί για τις προοπτικές που διαγράφονται στα εθνικά μας θέματα και με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιμένει να ακούσει την άποψη του κ. Καραμανλή για τον ρόλο και τις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία εδώ και μήνες έχει μπει πια σε πορεία εφαρμογής.

Αλλωστε, ο κ. Καραμανλής σχεδόν με την έναρξη των διαπραγματεύσεων Τσίπρα – Κοτζιά και Ζάεφ είχε τοποθετηθεί μέσω κύκλων του εφιστώντας την προσοχή στο να μην παραχωρηθεί «μακεδονική» ταυτότητα και εθνότητα στους Σκοπιανούς. Ουσιαστικά αυτός ήταν και ο πυρήνας της κριτικής που ασκούσαν ως αντιπολίτευση η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να τεκμηριώσει την αντίθεσή της με την «εθνικά επιζήμια» συμφωνία.

Πάντως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής επιλέγει και πάλι τη Θεσσαλονίκη για να κάνει τη δεύτερη ομιλία του μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Είχε προηγηθεί η ομιλία στο Βελλίδειο, όταν παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στη συμπρωτεύουσα στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, όπου ειδικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε τονίσει ότι η Ν.Δ. ορθώς την καταψήφισε, σημειώνοντας τότε ότι «λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, που το πετύχαμε με βαρύ κόστος».

Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις ένα τετράμηνο ο κ. Καραμανλής επιλέγει να εμφανιστεί ως ομιλητής σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, δηλώνοντας «παρών» στις εξελίξεις, ειδικά εν όψει και της προεδρικής εκλογής το 2020. Υπό την έννοια αυτή έχει τη δική του σημειολογία το γεγονός ότι στις 27 Οκτωβρίου θα υπάρξει κοινή εμφάνιση των κ. Καραμανλή και Παυλόπουλου. Θα πρόκειται για μήνυμα στήριξης του κ. Καραμανλή στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να στηριχτεί μια δεύτερη θητεία του ή ο κ. Παυλόπουλος θα υπαινίσσεται ότι… ήρθε η ώρα του Καραμανλή για το Προεδρικό Μέγαρο; ΠΗΓΗ: εφημερίδα «δημοκρατία»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Go to Top
%d bloggers like this: