Δρίτσας: Δεν έγιναν κινήσεις στα μουλωχτά με την Cosco και τον ΟΛΠ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Εντός των επομένων ωρών θα κατατεθούν νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις για τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας μιλώντας στη Βουλή.

«Βρίσκεται σε τελική φάση η διαδικασία μιας σειράς από επεξεργασίες που να λύνουν νομικά τα ζητήματα χωρίς να αφήνουν κενά για παρερμηνείες», συμπλήρωσε.

Οι αλλαγές δεν έχουν σχέση με παραβίαση συμφωνιών και ανατροπή δεδομένων, υποστήριξε ο υπουργός. Δεν έγιναν κινήσεις στα «μουλωχτά», οι αλλαγές διαβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ που έχει την επικοινωνία με τους επενδυτές, επεσήμανε.

«Κλήθηκε χθες στην Επιτροπή η Cosco αλλά δεν ήρθε. Αντι γι” αυτό έστειλε επιστολή που την έδωσε και στη δημοσιότητα. Δεν θα την κρίνω την επιστολή γιατί σέβομαι το καλό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μας με την Κίνα», ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

Από κόμματα της αντιπολίτευσης ζητήθηκε να σταματήσει η συζήτηση μέχρι την κατάθεση των νομοτεχνικών βελτιώσεων. Ο Θ. Δρίτσας επανέλαβε ότι οι αλλαγές έγιναν για λόγους ορθής νομοθέτηση.

Συμπλήρωσε δε ότι δεν έχει αντίρρηση να διακοπεί η συζήτηση μέχρι να έρθουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις, κάτι που τελικά έγινε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*