Διαβάσατε τη δήλωση του Ζέκα για την Εθνική Ελλάδας;

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

Ο Πορτογάλος άσος άνοιξε την καρδιά του στους συμπατριώτες του…

Αναλυτικά όσα είπε ο άσος του Παναθηναϊκού στην εφημερίδα «O jogo».

Για την διαδικασία για να γίνει Έλληνας: «Στις 9 Νοεμβρίου πέρασα από εξετάσεις. Έπρεπε να δείξω ότι μιλώ ελληνικά και γνωρίζω την ιστορία της χώρας. Όλα πήγαν καλά και ήδη με ενημέρωσαν ότι πέρασα. Τώρα αναμένω το διαβατήριο. Στο τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα μπορώ να παίξω στην εθνική Ελλάδας, αν το αποφασίσει ο προπονητής».

 

Για ποιο λόγο του αρέσει η Ελλάδα και γιατί θέλει να εκπροσωπήσει την ελληνική εθνική ομάδα: «Όλα άρχισαν με μια συζήτηση με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου μου. Μιλήσαμε πολύ και με ρώτησε αν θα σκεφτόμουν να παίξω στην εθνική Ελλάδας. Απάντησα θετικά, ότι θα ήταν καλή ιδέα. Δεν σκεφτόμουν να φύγω από την Ελλάδα». 

Για τον αν γνωρίζει τον ελληνικό εθνικό ύμνο: «Ναι, διότι έπρεπε να τον τραγουδήσω, αλλά μόνο το ρεφρέν. Ο ύμνος είναι πολύ μεγάλος! Αν όλα πάνε καλά, αν κληθώ από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, θα τον τραγουδήσω σύντομα για πρώτη φορά». 

Για το ενδεχόμενο να παίξει κόντρα στην Πορτογαλία: «Θα είμαι αντίπαλος. Προφανώς, θα είναι περίεργο συναίσθημα, αλλά θα εκπροσωπήσω μια χώρα που μπορεί να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω σε EURO ή σε Μουντιάλ. Όλα όσα έχω σήμερα σε επίπεδο προσωπικό και επαγγελματικό τα οφείλω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Και αν παίξω κόντρα στην Πορτογαλία, θα κάνω τα πάντα για να την νικήσω». 

Για το αν θα μείνει στην Ελλάδα μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του: «Θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου ως προπονητής και να παραμείνω στην ομάδα βοηθώντας νέους παίκτες».

Πηγή: www.sportdog.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*