ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Δεν τελειώσατε με τη Ρένα γκεμπελίσκοι της δεξιάς! Κατάπτυστη ανακοίνωση Ν.Δ εναντίον Δούρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Με μια άκρως κατάπτυστη και συκοφαντική ανανοίνωση η Ν.Δ επιτίθεται για μια ακόμη φορά στη Ρένα Δούρου.
Εργολαβικά μαζί με την παρεϊτσα των “μαζί τα τρώμε” των ΜΜΕ δλδ, επιχειρούν εκ νέου σπίλωση της πρών Περιφερειάρχη, όμως θα την βλέπουν για χρόνια μπροστά τους και στον ύπνο και στον ξύπνιο τους.
Το POST της Ρένας:
Rena Dourou
14 ώρ. ·
Πολλές φορές η ετυμολογία των λέξεων θυμίζει πράγματα ξεχασμένα. Το ίδιο έγινε και τώρα με την εστίαση – την κοινή μας εστία, το σπίτι μας. Ένα σπίτι που πλέον απειλείται σοβαρά από την πανδημία και πρέπει να υποστεί σοβαρές θυσίες για να διαφυλαχθεί η υγεία όλων μας: μικροεπιχειρηματιών, εργαζομένων, πολιτών. Όλων όσοι δίνουν ζωή στις κοινές αυτές εστίες.

Μιλώ για αυτούς τους οικείους χώρους που ο καταστηματάρχης μας γνωρίζει και δεν μας κάνει μούτρα αν κάποια στιγμή τους μετατρέψουμε σε… γραφεία, σε χώρους συνάντησης αλλά και σε χώρους όπου έχουν “δέσει” φιλίες ή ραγίσει κάποιες άλλες.

Μιλώ για τα στέκια μας. Εκεί όπου κάνουμε την ομαδική μας ψυχοθεραπεία, όπου βγαίνουμε το πρώτο δεύτερο χιλιοστό ραντεβού, όπου συντάσσουμε τα βιογραφικά και από όπου τα στέλνουμε.

Τα στέκια όπου μοιραζόμαστε και καταθέτουμε όλα μας τα συναισθήματα, χαρές και απογοητεύσεις. Χαρές που διπλασιάζονται, λύπες και δυσκολίες που ξεπερνιώνται με συμβουλές και πειράγματα. Στα αγαπημένα μας καφέ, καφενεία, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια, εκεί που η ζωή μας γράφει και ξεγράφει τα χιλιόμετρά της.

Μιλώ για τους χώρους όπου συχνά μας ξέρουν με το μικρό μας όνομα. Που ξέρουν τα χούγια μας. Που ξέρουμε τα χούγια τους.

Χώροι – καταφύγια αλλά και ορμητήρια. Με συμμάχους τον γείτονα μπάρμαν, τον παιδικό φίλο στην είσοδο, τους γνωστούς προμηθευτές και μια ατέλειωτη σειρά δικών μας ανθρώπων. Η γνωστή τάξη των μικρομεσαίων – που ως άλλοι “μακεδονομάχοι” ξεγελάστηκαν – αφού πρώτα χρίστηκαν από την σημερινή κυβέρνηση ως ο περιούσιος λαός του Μωυσή. Αυτούς έταζε πως θα έβγαζε πρώτους από την στενωπό των φόρων που η προηγούμενη “κακή αντιεπιχειρηματική κυβέρνηση” δήθεν απαξίωνε… Σήμερα, αφού τους χαρακτήρισε “ζόμπι”, τους κλείνει με κυνισμό και ψίχουλα επαιτείας αφού ακριβώς χτες θα τους επέτρεπε να είναι ανοικτοί μέχρι τις εννιά και προχτές τους υποσχόταν λειτουργία άνευ όρων κοκ.

Ε, λοιπόν έχουμε απέναντί το πιο επικίνδυνο είδος. Κυβέρνηση μαυρογιαλούρων. Άριστοι σε ό,τι επαγγέλλονται αλλά κουμπούρες στην διαχείριση των ζωών μας. Το πιο επικίνδυνο είδος, με άλλα λόγια.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ:
«Η κυρία Δούρου με ανάρτησή της τερμάτισε το κοντέρ ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Με τη δήλωση ότι δήθεν η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως ”πρόσχημα” για να διαλύσει την εστίαση και τον πολιτισμό, αναδεικνύεται σε φαβορί για το στέμμα στο πρωτάθλημα των ψεκασμένων», συνεχίζει η ΝΔ.

«Προφανώς στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και της κας Δούρου, πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει πανδημία και πουθενά δεν κλείνει η εστίαση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. ”Πρόσχημα” ο κορωνοϊός για την κα Δούρου, τον αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα όπως τότε που της ”έτυχε μια στραβή στη βάρδιά της”…
Πάντα επικίνδυνοι και αξιολύπητοι…»

Και η νέα απάντηση της Ρένας:
Ρένα Δούρου
4 λεπ. ·
“Συγγνώμη που σας χαλάμε το αφήγημα της… αριστείας”

Απάντηση στην προσωπική επίθεση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

Βρέθηκα στο στόχαστρο της παραπληροφόρησης της ΝΔ.
Μιας χοντροκομμένης προπαγάνδας που με χρίζει “βασίλισσα των ψεκασμένων” με την ίδια αξιοπιστία που ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε δήθεν κατά του Σ. Τσιόδρα.
Τώρα το σενάριο άλλαξε λίγο και υποτίθεται ότι εγώ είμαι κατά των μέτρων στην εστίαση γιατί… αρνούμαι την ύπαρξη του κορωνοϊού ενώ αυτό που λέω, αυτό που λέμε όλοι όσοι έχουμε επαφή με την κοινωνία, είναι ότι τα λοκντάουν, που δείχνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση, πρέπει να συνοδεύονται, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πληττόμενων ομάδων. Μέτρα όπως αυτά, που έχει τεκμηριωμένα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέσα από τα διαδοχικά προγράμματα “Μένουμε Όρθιοι”. Σε ώτα μη ακουόντων δυστυχώς.

Ώτα ερμητικά κλειστά ανθρώπων της εξουσίας που την ίδια στιγμή επιλέγουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, αλλά τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις των Δελτίων Τύπου δεν αφορούν τις ζωές μας.
Γιατί δυστυχώς για τους συντάκτες της ανακοίνωσης η πραγματικότητα, όπως υπογράμμισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, “χάνεται ο έλεγχος της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης”.
Και αυτό δεν το λέει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας ή η Ρένα Δούρου.

Αλλά είναι η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι της δημόσιας υγείας, οι μισθωτοί, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της εστίασης και όχι μόνο, οι νέοι, οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι άνθρωποι του πολιτισμού…
Αυτή η πραγματικότητα δεν κρύβεται με ψεύδη.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στους συντάκτες της ανακοίνωσης του κυβερνητικού κόμματος που επιδεικνύουν:
1. πολιτικό λόγο που αντιμετωπίζει, διαστρεβλώνοντας την κριτική του αντιπάλου με εξυπνακισμούς τύπου “βασίλισσα των ψεκασμένων”,
2. γκεμπελική λογική που επιλέγει να κάνει χυδαία αναπαραγωγή ψεμάτων γιατί έτσι όλο και κάτι θα μείνει,
3. έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας,
4. χυδαιότητα διαρκείας όταν επαναλαμβάνουν ανερυθρίαστα ότι στηρίζουν τους ανθρώπους της εστίασης, τους επί μήνες ανέργους ανθρώπους του πολιτισμού ή ότι κάνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία.

Χίλια συγγνώμη που ορισμένοι, όπως εγώ, σας χαλάμε το αφήγημα της… αριστείας: δεν είμαστε αρνητές του ιού απλά αρνούμαστε την υγειονομική ανασφάλεια και την οικονομική εξαθλίωση στην οποία καταδικάζετε την κοινωνία με επιθέσεις στην πρώτη κατοικία των πολιτών, εν μέσω πανδημίας και με τα lockdown χωρίς κανενός είδους πρόνοια στήριξης των επαγγελματιών των κλάδων που στενάζουν. Διεκδικούμε το δικαίωμα της κριτικής σε μια εξουσία που κάνει την κρίση υγείας, κρίση Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Go to Top
%d bloggers like this: