Δανέλλης: Το Ποτάμι θα καταψηφίσει την απλή αναλογική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Τη θέση του Ποταμιού να καταψηφίσει τον νόμο για την απλή αναλογική που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, αν δεν αλλάξει κάτι ουσιαστικό στις επόμενες συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ξεκαθάρισε ο βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης Σπύρος Δανέλλης.

Ο κ. Δανέλλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ανέφερε ότι ταυτίζεται με τη θέση του κόμματός του και επανέλαβε πως το Ποτάμι θεωρεί ότι η υιοθέτηση του συστήματος απλής αναλογικής, χωρίς συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και χωρίς άλλα εργαλεία, θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε το εκλογικό σύστημα μονάχα ως ένα εργαλείο ανάδειξης κυβέρνησης, αλλά και ως ένα συνολικότερο εργαλείο άρσης πολλών παθογενειών λειτουργίας του πολιτικού συστήματος», τόνισε ο κ. Δανέλλης και πρόσθεσε ότι αυτή η συγκυρία και η οικονομική και η πολιτική πραγματικότητα που διέρχεται η χώρα δεν επιτρέπουν ούτε μία ημέρα ακυβερνησίας.

«Μονάχα η υιοθέτηση της απλής αναλογικής δεν λύνει αυτό το μεγάλο πρόβλημα της κυβερνησιμότητας και μάλιστα τη σύνθεση μίας κυβέρνησης, η οποία θα μπορεί να συνεννοείται, που θα έχει μία συνάφεια», σημείωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*