ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Αποκαλύψεις-Φωτιά για μίζες της Novartis σε βαλίτσες! Samsonite και «ξέπλυμα»… Τα εκατομμύρια που δόθηκαν σε κάθε υπουργό και πολιτικό…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Καταιγίδα αποκαλύψεων περιλαμβάνει η δικογραφία που εστάλη το μεσημέρι απο την Εισαγγελία στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis.

Όπως ανέφερε ο δικαστικός συντάκτης Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στη δικογραφία, δίδονταν πακτωλός μιζών σε πολιτικά πρόσωπα!

Σύμφωνα επίσης με όσα ανέγνωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που είδαν τη δικογραφία, οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής μοίραζε τις μίζες.

Όπως ισχυρίζονται:

Στον Δημήτρη Αβραμόπουλο δόθηκε μίζα 40 εκ. ευρώ μέσω του στενού συνεργάτη του Αριστείδη Καλογερόπουλου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε χρήματα σε Samsonite και το «ξέπλυμα» έγινε μέσω εταιρίας computer.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε χρήματα σε κιτρινομώβ βαλίτσα με ροδάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από αυτούς καταθέτει πως ένας σύμβουλος πρώην πρωθυπουργού, που είχε εμπλακεί και σε άλλη υπόθεση, πήρε 1 εκ. ευρώ, το οποίο είχε ζητήσει για να το δώσει, όπως λέει ο μάρτυρας, στον πρώην πρωθυπουργό.

Στον Γιάννη Στουρνάρα δόθηκαν μίζες μέσω εταιρίας της συζύγου του

Στον Άδωνη Γεωργιάδη δόθηκαν 2 εκ. «στο χέρι»

Στον Μάριο Σαλμά 120.000 ευρώ «στο σακάκι»

Για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο υποστηρίζουν πως στο διάστημα των λίγων ημερών που έμεινε πρωθυπουργός έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που ανοίγουν αυτή την έρευνα; Πρόκειται για τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη και τρεις που κατέθεσαν στην ελληνική. Το FBI μάλιστα βιντεοσκόπησε τις καταθέσεις τους, αλλά για λόγους προστασίας, στους έλληνες έδωσε μόνο έγγραφα.

Οι μάρτυρες καταθέτουν με πλαστά ονόματα, μπορεί να αναφέρονται ως άντρες και είναι γυναίκες και καταθέτουν κεκαλυμμένα για να μην προκύπτει η ιδιότητα που είχαν, ενώ έχουν τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Χαρακτηριστικό είναι πως αναφέρονται σε συγκεκριμένα περιστατικά, ημερομηνίες, ποσά, τοποθεσίες και πρακτικές.

Οι μαρτυρίες θεωρούνται κατ’ αρχήν αρκετά αξιόπιστες, καθώς οι μάρτυρες επιβεβαιώνουν ο ένας τον άλλο, αλλά βέβαια θα πρέπει να επιβεβαιωθούν κα;ι από άλλα στοιχεία, καθώς η έρευνα για ξέπλυμα χρήματος συνεχίζεται. Όμως , πέραν της Novartis, οι αρχές έχουν εντοπίσει παράνομες πρακτικές και άλλων φαρμακευτικών. Η ζημία μάλιστα από αυτές τις πρακτικές εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 23 δις ευρώ!

Όπως κατέληξε ο Π. Στάθης, θα πρέπει συνεπώς να περιμένουμε κι άλλες δικογραφίες να ανοίξουν σύντομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Go to Top