Ανδρουλάκης: Η υπόθεση της κεντροαριστεράς πρέπει να προχωρήσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Η υπόθεση για την ενότητα της κεντροαριστεράς πρέπει να προχωρήσει και άμεσα να υπάρξει ένας οδικός χάρτης, να ξεκαθαριστούν τα πράγματα και να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9FM».

«Αυτή η ιστορία πρέπει να προχωρήσει. Το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Αριστερά, αν δούμε στη Βουλή, στα περισσότερα συμφωνούν. Δηλαδή είναι πολύ περισσότερα αυτά που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε ερώτηση για το ποιος θα ηγηθεί αυτή της προσπάθειας απάντησε: «Το άγχος των προσωπικών ρόλων υπονομεύει σε πάρα πολλές φάσεις την προσπάθεια. Αυτό πρέπει να ξεπεραστεί. Δεν μπορεί να τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία. Άμεσα πρέπει να υπάρξει ένας οδικός χάρτης, να ξεκαθαριστούν τα πράγματα και να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις. Και για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, πρέπει να φύγουμε καθαρά από τις προσωπικές στρατηγικές. Πρέπει να καταλάβουν ότι αν ενοποιηθεί αυτός ο χώρος τα πολιτικά οφέλη για τη χώρα πρώτα από όλα θα είναι πολλαπλάσια από αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Τι συμβαίνει σήμερα; Υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει κανένα κοινό ιδεολογικό προσανατολισμό. Ουσιαστικά είναι μια συμφωνία διαχείρισης εξουσίας. Βλέπουμε πού πάει η οικονομία. Η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο και υπάρχει μια Νέα Δημοκρατία, η οποία εκφράζει ένα φιλελεύθερο δρόμο, ξεχνώντας ότι αυτός ο δρόμος έφερε και την παγκόσμια οικονομική κρίση και περισσότερα προβλήματα στη χώρα και δεν βοηθάει να μπουν κανόνες επανακαθορισμού μιας σωστής λειτουργίας και τους κράτους και των αγορών απλά τα αφήνουμε όλα πάλι σε ανεξέλεγκτη λειτουργία».

Σε ερώτηση αν υπάρχει χώρος για τον Γιώργο Παπανδρέου σε αυτή την προσπάθεια, απάντησε: «Εάν τα πράγματα γίνονταν από τα κάτω, όπως έπρεπε εξ αρχής, και θα είχαμε αποφύγει αυτό που γίνεται τώρα, τις συζητήσεις σε κλειστά γραφεία, οι οποίες ενοχλούν, για το ποιοι μπορούν να συμμετέχουν, για το πώς θα γίνει, για το ποιες θα είναι οι ημερομηνίες. Δυστυχώς, οι συνεννοήσεις από τα πάνω έχουν αυτά τα προβλήματα. Αυτό που με ρωτάτε τώρα, θα το είχε αποφασίσει ο λαός. Ο λαός είναι αυτός που θα επιλέξει ποιοι θα έχουν χώρο στη νέα αυτή προσπάθεια. Ο λαός έχει τη δυνατότητα να επιλέγει πρόσωπα. Όλοι στη μάχη και ας επιλέξει ο λαός ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν καλύτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία».

Σχετικά με την ονοματολογία για το ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα να ηγηθούν της προσπάθειας παρατήρησε: «Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η παθογένεια είναι ξανά στο προσκήνιο. Αντί να συζητήσουμε πώς θα συγκινήσουμε τον ελληνικό λαό ξανά, πώς θα απαντήσουμε στα καθημερινά του προβλήματα, πώς θα δώσουμε μια λύση διαφορετική από αυτή που υπάρχει σήμερα. Δυστυχώς, εάν δεν έχουμε αυτή την προτεραιότητα, πάμε πού; Στο κουτσομπολιό. Ποιος, ποια, πού, πότε. Αυτό δεν βοηθάει, απαξιώνει και εκτιμώ εγώ ότι εάν συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που αναμένουμε».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*