Ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Δραγασάκη – Γκάμπριελ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Διεξοδική συζήτηση για τις νέες προτεραιότητες που έχει σχεδιάσει και προωθεί η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης και στελέχη της αντιπροεδρίας.

Ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας

Ειδικότερα, και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, κατά τη συνάντηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στα βήματα που γίνονται για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης να επικεντρώνεται στις προσδοκίες από την εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου, από την προώθηση του θεσμικού πλαισίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων αλλά και την καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου σε μεγάλες επιχειρήσεις για 12 έτη. Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα τεθούν σε ισχύ τους επόμενους μήνες ενώ αναφέρθηκε και στην ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί από την κυβέρνηση για την απεμπλοκή επενδύσεων. Υπογράμμισε επίσης ότι η υλοποίηση της ρύθμισης για το χρέος θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα καθώς θα άρει αβεβαιότητες για τους επενδυτές.

Ειδική αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στη συνεργασία με τη γερμανική πλευρά. Μια τέτοια μορφή συνεργασίας είναι αυτή με τα γερμανικά ταμιευτήρια με στόχο τη δημιουργία χρηματοπιστωτικών εργαλείων που θα καλύπτουν τις ανάγκες χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων και τοπικής ανάπτυξης.

Επανασχεδιασμός κοινωνικού κράτους

Αναφερόμενος στη δεύτερη προτεραιότητα που έχει θέσει η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι πυλώνας του σχεδίου της κυβέρνησης για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη είναι η στήριξη, ο επανασχεδιασμός και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ώστε να στηριχθούν αυτοί που επλήγησαν από την κρίση.

Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές

Ταυτόχρονα ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην τρίτη προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου, τις μεγάλες δηλαδή θεσμικές αλλαγές στο Σύνταγμα, τον εκλογικό νόμο, τη δημόσια διοίκηση και το κράτος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικά τα αποτελέσματα τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Ειδικά για τον τομέα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με τη γερμανική πλευρά στη λίστα Μπόργιανς. Επίσης ειδικό κλιμάκιο του ελεγκτικού μηχανισμού της Ελλάδας θα επισκεφθεί σύντομα τη Ρηνανία για να επιμορφωθεί στον τομέα καταπολέμησης της διαφθοράς.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*