Αναγνωστοπούλου: Τα παιδιά των μεταναστών θα ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Την πρόθεση της κυβέρνησης να γίνει η ομαλή ένταξη των παιδιών των μεταναστών που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα στο εκπαιδευτικό σύστημα τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Σε συνέντευξή της στο left.gr τόνισε: «Η απάντηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στα κλειστά σύνορα είναι η ίση αντιμετώπιση των παιδιών των μεταναστών, όπως όλων των παιδιών του κόσμου και της Ευρώπης. Από τη στιγμή που θα μείνουν κάποια από αυτά στην Ελλάδα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, απέναντι σε αυτό που λέμε Αριστερά, να τα εντάξουμε ομαλά στο εκπαιδευτικό σύστημα. Να τους δώσουμε ελπίδα και να μας δώσουν ελπίδα».

«Ήδη συνεργαζόμαστε με το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την Unesco, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να θεσπίσουμε τα κριτήρια εισαγωγής σε πανεπιστήμια. Εμείς από την πλευρά μας θα φτιάξουμε το νομοθετικό πλαίσιο να μάθουν την ελληνική γλώσσα ή την όποια γλώσσα της χώρας που τελικά θα εγκατασταθούν», πρόσθεσε.

Για τις προσλήψεις καθηγητών και τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Φίλης σχολίασε: «Ο κύριος Φίλης έχει ήδη δεσμεύσει τα χρήματα για τις προσλήψεις αναπληρωτών που χρειάζονται για αυτήν τη σχολική χρονιά. Έχει πει, όμως, και κάτι επιπλέον ο υπουργός. Στην επόμενη τριετία, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο του 2017, θα γίνει μόνιμη πρόσληψη όσων χρειάζονται για τη δημόσια εκπαίδευση. Εμείς, ως Αριστερά, αυτό που γίνεται με τους αναπληρωτές, πάντα το καταγγέλλαμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε αυτό το ζήτημα».

«Η βασική τομή που πρέπει να γίνει είναι να ξαναγίνει το Λύκειο μια κανονική βαθμίδα της εκπαίδευσης και όχι προθάλαμος για τα ανώτατα ιδρύματα. Αυτό θα συμπαρασύρει και αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το σύστημα των εξετάσεων έχει φτάσει στα όριά του. Δημιούργησε μια υπεραναπτυγμένη παραπαιδεία, φροντιστήρια, παπαγαλία, υπονόμευσε το Λύκειο», υπογράμμισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*