Αλεξιάδης: Σε τέσσερις ή πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα εξαρτηθεί ο αριθμός των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης σε δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε, αν καθυστερήσει η εκκαθάριση, οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο, δεδομένου του θεσμικού πλαισίου και των δεσμεύσεων της χώρας προς τους πιστωτές.

Αν ωστόσο η διαδικασία της εκκαθάρισης γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, ο ΕΝΦΙΑ θα μοιραστεί σε πέντε δόσεις, με πρώτη δόση τον Αύγουστο.

Για όσους συνταξιούχους χάνουν το ΕΚΑΣ, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει ελαφρύνσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.

«Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 930 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικεί την κυβέρνηση ζητώντας εκλογές αλλά θα εμφανίσει το πρόγραμμα σε δύο μήνες. Παράλληλα, ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*