Τα σχέδια διαδοχής του Αλέξη επιταχύνονται λόγω πυρκαγιών κι…εκδοτών

Χωρίς κατηγορία by

ΓΝΩΜΗ I.K. από το email

Η έλλειψη αντανακλαστικών, η σύγχυση, τα μισόλογα, ενίσχυσαν την οργή του κόσμου και αυτή την φορά ακόμη και των ΣΥΡΙΖΑιων, δίνοντας πεδίο στους καλοθελητές του «ολοι ίδιοι ειναι, αλλα αυτοί είναι χειρότεροι» να προβάλουν την εικόνα, ότι όλες οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν ως παχύδερμα της εποχής Σημίτη και Σαμαροβενιζέλων.

Οι πληροφορίες που έρχονται σε εμάς, από το υψηλότερο επίπεδο, αλλά κι από την βάση του κυβερνώντος κόμματος, κυρίως μετά το καλοκαίρι του 2017, μας εδίναν την εντύπωση ότι το κόμμα είναι καζάνι που βράζει και η μόνη βαλβίδα αποσυμπίεσης είναι η κυβέρνηση κι η δυνατότητα  ανανέωσης της λαϊκής ετυμηγορίας το 2019, κάτι που όσο μειώνεται σε πραγματικές ή πλαστές δημοσκοπικές προοπτικές.

Ειρησθω εν παρωδω, οι πλαστές δημοσκοπήσεις, εχουν ακριβώς αυτό τον σκοπό, να δημιουργήσουν αμφιβολίες διάλυσης στον αντίπαλο και συσπείρωση στον πλαστογράφο και φυσικά σύγχυση στον εκλογικό σώμα, που μέσω της κοινωνικής συμμόρφωσης πάει με τον νικητή (πχ αφού οι περισσότεροι ψηφιζουν Κουλη, μήπως κάνω λαθος εγω;)

Το πρώτο καμπανάκι μας χτύπησε πριν από μήνες, όταν υψηλό στέλεχος, σε καφενείο της επαρχίας μας ελεγε με σιγουριά ότι το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ εχει δρομολογηθεί, κάτι που τότε μας είχε φανεί σαν δικαιολογία να μας ηρεμήσει για κάποιες δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου (παλι), αλλα οι μετέπειτα όμοιες καταθέσεις βουλευτών κι ευρωβουλευτών σε τηλεοπτικά πανελ, μας απέδειξαν ότι υπαρχει κοινή γραμμή καποιων να μεθοδεύσουν και να επιβάλλουν στον Αλέξη την διάλυση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

Η σχέσεις βέβαια του Αλέξη με τον Πάνο, είναι ειλικρινείς και ισχυρές, στο δύσκολο σκοπό της κάθαρσης της χώρας από την διαπλοκη, οπότε τόσο χειρότερο για τον Αλέξη!

Το δεύτερο καμπανάκι μας ήρθε απο κάποιους που δεν ηταν αρκετά…ψεκασμένοι να ακολουθήσουν την Ζωή και την Ραχήλ, αλλά δεν ειναι ευχαριστημένοι με την σημερινή σύνθεση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που ηταν με λίστα και προσωπικές επιλογές του Τσιπρα και θέλουν να επανέλθουν στις επόμενες εκλογές μέσω της σταυροδοσίας, αλλά νιώθουν ότι το κόμμα έχει φύγει από την αριστερά και συμβιβάστηκε για να κυβερνήσει, κάτι που πρέπει να αλλάξει.

Το τρίτο καμπανάκι μας ήρθε από εκεί που δεν το περιμέναμε. Ειναι οι ομάδες που εχουν στοχοποιήσει τον Νικο Παππα από την εποχή με τις αδειες και του επιρρίπτουν την ευθύνη του ανένδοτου κατά των νταβατζήδων των ΜΜΕ. Οπως μας έλεγαν, ηταν λαθος να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι από τα ΜΜΕ και τους εκδότες, αντί να τους προσεταιριστεί όπως εκαναν οι προηγούμενοι. Άλλωστε κι νέος εκδότης του Πειραιά τους ειχε βοηθήσει στο παρελθόν και θα μπορούσε να ειναι σύμμαχος τους στο μέλλον, αλλά λόγω του ανένδοτου, τώρα έχουν στραφεί στον Κυριάκο Μητσοτακη, οι άδειες, οπως πάει δεν θα δωθούν ποτέ και το ΕΣΡ τελικά δεν λειτούργησε και τους αφήνει να κανουν οτι θέλουν ατιμώρητα.

Δεν θα δίναμε σημασία στα λεγόμενα τους, αν δεν μάθαιναμε από συναδέλφους δημοσιογράφους από το δημοσιογραφικό οργανισμό, που μας παραπονέθηκαν που προσωπικά ειμαστε τοσο επιθετικοί εναντίον τους, οταν υπάρχουν «σοβαρά» στελέχη που μπορούν να συζητήσουν πολιτικά και θα τα βοηθήσουν στις εκλογές ωστε να επικρατήσουν οι «λογικές» φωνές κι όχι οι ανένδοτοι. Άτι που βλέπουμε οτι δεν απέχει απο την αληθεια, αν κοιτάξουμε τα πρωτοσελιδα που στοχοποιούν μονο τα στελέχη γύρω απο το Αλέξη, αφήνοντας τους επίδοξους «Χρυσογονους» παρακαταθήκη για την επόμενη μετα-τον-Αλέξη-εποχή.

Τα τρομακτικά λάθη της Κυβέρνησης στην φωτιά, το σόου της ενημέρωσης του Πρωθυπουργού, που ηταν επικοινωνιακά λάθος κι η μη άμεση ανάληψη των ευθυνών, που θα έδειχνε οτι εχουν ευθιξία, οπως έγινε με τις πολύ σωστές προηγούμενες παραιτήσεις (πχ Ρανια Αντωνόπουλου), επιτάχυνε τα σχεδια διαδοχής του Αλέξη. Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ και η εσωκομματική αντιπολιτευση χτύπησαν τα πρόσωπα γύρω από τον Αλέξη, ωστε να κανουν αρκετή ζημιά σε αυτό προσωπικά και λιγότερη στους επιγόνους του. Σκοπός των μεν ειναι να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης και σκοπός των δε να αντικαταστήσουν τον Αλέξη μετά την ήττα, οπως εκανε ο Βενιζέλος στον Παπανδρεου το 2011 και επανέλθει η προ ΣΥΡΙΖΑ πολιτικη ισορροπία της μεταπολίτευσης, που τοσο κάποιοι επιθυμούν.

Αλλωστε αν εισαι με τον Μητσοτάκη θα πάρεις τα ρουσφέτια σου, θα πάρεις μαύρα απο το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα παρεις καλό πόστο με καλό μισθό σε ΜΜΕ να τον λιβανίζεις, ενω με τον Αλέξη θα πρέπει να περιμένεις τον ΑΣΕΠ και δίνει τα λεφτά στους αδύναμους που τον βρίζουν λόγω των δημοσιογράφων που ταϊζε ο Μητσοτακης 40 χρονια…

Οπως εχουμε ξαναγράψει, αν ο Αλέξης δεν πατήσει την διαπλοκη, θα τον συντρίψει.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*