Ξυδάκης: Γραμμή της κυβέρνησης να συμπονά και να υποφέρει με τους πολίτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας, να υποφέρει μαζί τους και να προσφέρει μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης», δήλωσε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

«Έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία σε πολύ μεγάλο βαθμό, το έχει πει και ο πρωθυπουργός», σημείωσε ακόμη.

«Ο ΕΝΦΙΑ από μόνος του δεν θα οδηγούσε σε ασφυξία τα νοικοκυριά αν δεν υπήρχε όλο αυτό το δυσμενές υφεσιακό περιβάλλον, η ανεργία και η υψηλή φορολογία», τόνισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι «πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2012, αλλιώς το 2014 και το 2016», επισήμανε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε. Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια…».

Όπως ανέφερε, τώρα το θέμα είναι «να δεις τι μπορείς να περισώσεις και να παραμένεις σταθερός και αταλάντευτος στο ότι αυτό που προέχει είναι η κοινωνική δικαιοσύνη».

Πάντως, ο κ. Ξυδάκης διευκρίνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί. «Δεν μπορεί κάποιος να επενδύει στα ακίνητα και να μην πληρώνει φόρο. Εσείς το βλέπετε δίκαιο; Ο φόρος για την πρώτη κατοικία πρέπει να είναι από μηδενικός έως ελάχιστος αλλά ένας που είναι ένας τοκιστής, ένας ραντιέρης δεν μπορεί να μην πληρώνει φόρους για τα ακίνητα που κατέχει».

Ένας φόρος ακίνητης περιουσίας πρέπει να υπάρχει σε οποιαδήποτε μορφή, τόνισε ο κ. Ξυδάκης, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος όταν ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος. «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να πούμε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος; Έχει κάνει κι ένα λάθος, και λοιπόν, τι συμβαίνει; Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθος;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ξυδάκης.

«Θα κριθούμε απ” όσα κάνουμε κι απ” όσα δεν κάνουμε. Είμαστε παιδιά της μάχης, της ανάγκης και της κρίσης. Δεν βγήκαμε υπουργοί επειδή γεννηθήκαμε πορφυρογέννητοι και πρίγκιπες σε κάποιο παλάτι, κι αυτό ο ελληνικός λαός το ξέρει και μας ψήφισε τρεις φορές και θα μας κρίνει αυστηρά», τόνισε.

«Λάθη κάνουνε αυτοί που δρουν, λάθη δεν κάνουνε αυτοί που είναι στα νεκροταφεία. Εμείς θα κάνουμε λάθη, αλλά θα κάνουμε δράση», εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ανέφερε ακόμη ότι μετά τις άδειες γενικού περιεχομένου θα ακολουθήσουν οι θεματικές και οι περιφερειακές άδειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*