(ΒΙΝΤΕΟ) Το ξύλο βγήκε απ’ την δεξιά!!! Νέος τραμπουκισμός φοιτητών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

έο περιστατικό αστυνομικής καταστολής εναντίον φοιτητών σημειώθηκε σήμερα, αυτήν τη φορά στο Καβούρι, όπου εκατοντάδες φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη σύνοδο των Πρυτάνεων παρουσία της υπουργού Νίκης Κεραμέως σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Τρεις φοιτητές τραυματίστηκαν όταν, όπως φαίνεται από το σχετικό βίντεο, η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα στους φοιτητές , οι οποίοι μάλιστα είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, προκειμένου να φαίνεται ότι δεν επιτίθενται.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι δεν τους επέτρεψαν να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματά τους, ενώ επιμένουν και δεν αποχωρούν από το σημείο συγκέντρωσης, παρά το ξύλο και τα χημικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι φοιτητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό για να κάνουν παρέμβαση στη Σύνοδο με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=3338538172885708

Το κεντρικό πανό του Φοιτητικού Συλλόγου Αθήνας γράφει χαρακτηριστικά το εξής: «Καμία σκέψη για κατάθεση νομοσχεδίου, καμία διαγραφή φοιτητή, δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς. Να μπλοκαρούμε τα σχέδια υπουργείου-πρυτανείων».

Οι φοιτητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ, την κατάργηση του ασύλου και την εξίσωση των τίτλων κολεγίων με των ΑΕΙ.

Αυτή την ώρα κλειστό είναι το ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος προς Σούνιο στο Καβούρι. Σύμφωνα με την Τροχαία, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται προς Σούνιο στη Λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου.

Πηγή www.tvxs.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*